Tipuri de coliere din aur pentru orice eveniment. Sfaturi si modele recomandate

Tipuri de coliere din aur pentru orice eveniment. Sfaturi si modele recomandate

Colierele din aur pentru femei se realizeaza în aproape toate formele și dimensiunile – pentru orice stil, ocazie și buget. Există diverse tipuri de coliere, dar, la Gia ne folosim imaginatia si incercam sa realizam modele noi si nemaivazute, asa ca merita sa citesti acest articol si sa afli noutati interesante despre colierele din aur.

Ești în căutarea unui nou colier care să te atragă? Dar de unde începi? Există o multitudine de modele de zale, modele de lanț, tipuri de colier, precum și lungimi diferite de coliere. Vom incepe cu o ilustratie din care vei intelege imediat lungimile lanturilor exprimate in cm si cat de lungi arata dimensiunile pe corp:

Lungimi de lanturi si coliere in cm

Colierele au devenit parte a codului vestimentar atât al femeilor, cât și al barbatilor în Evul Mediu și au devenit bijuteria principală în perioada gotică târzie și în perioada Renașterii timpurii.

Tipuri de coliere din aur:

1. Colier BIB

colier bib din aur

După cum sugerează chiar și numele, colierul de tip BIB este un colier impunator care acopera o mare parte din decolteu. Poate fi făcut din lanțuri fixe sau flexibile cu forme mari peste lanturi sau dintr-o singură bucată lata din aur. Acest colier celebru a fost mult timp considerat o bijuterie de ultimă generație, deși poate fi destul de scump si masiv.

2. Colier zale sau clasicul CHAIN

colier clasic chain cu pandant din aur

Este acel lant simplu din aur pe care il poarta toata lumea, in diferite dimensiuni si forme:

- zale mici sau clasicul lant din aur cu pandant

- colier cu zale mari, un colier statement, la care poti purta un pandant masiv sau il porti purta simplu, fara pandant.

- colier cu zale interlinks, un model modern, sofisticat si interpretat din cele mai vechi timpuri de toate casele de bijuterii. Cu diamante sau zale stilizate, acest colier este o bijuterie atemporala si pretioasa.

3. Colier CHOKER

colier choker fix

Acest tip de colier are lungimea cea mai scurta, se pozitioneaza la baza gâtului, sau chiar strâmt pe gât si in functie de design, poate sa fie fix sau mobil, insa ideea colierului de tip choker este sa se pozitioneze deasupra oricarei bluze pe care o porti. Unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii unui colier choker este că, indiferent de culoarea aurului sau de design, ele merg mereu cu tot ceea ce porti. Colierele Choker au în mod normal 35-38 cm lungime si avantajeaza orice tip de decolteu.

4. Colierul COLLAR sau banda de aur

collar banda de aur

Colierul Collar ofera eleganta, mai ales in varianta de colier fix din aur sau de colier tennis cu diamante! Colierele collar au lungimea de 42-45 cm si le gasesti la noi sub forma de banda de aur, vezi colierele noastre Lucida si sub forma de coliere tennis cu diamante.

Colierele de tip guler sunt purtate aproape de gât, chiar deasupra claviculei si sunt uimitoare indiferent daca alegi o banda simpla din aur galben sau un tennis cu diamante pretioase.

5. Colier Gradual

colier cu perle graduale

Așa cum sugerează și numele său, acest colier are un singur șirag, realizat de obicei din perle sau din bile de aur, iar dimensiunile bilelor cresc sau descresc gradual in functie de design.

Indiferent de lungimea pe care o alegi sau de decolteul ținutei pe care intenționezi să il porti, vei arăta elegant purtând un colier șirag gradual.Vei obtine cu usurinta acel look sofisticat si asimetric pe care nu il are oricine.

6. Colier SALBĂ

colier salba cu banuti

Colierul de tip salba isi pastreaza bine pozitia in trend-urile modei de cateva sezoane, iar Geometrica (colectia noastra cu design intern) ne aduce o diversitate de modele, forme si design in ceea ce privesc salbele. Salbele noastre au inchidere reglabila, insa ele se aseaza tot la baza gatului, conturand decolteul precum un colier-collar, diferenta este ca salbele par a avea charm-uri inlantuite ca un sirag, in timp ce colierul-guler este ca o banda fixa sau flexibila.

Salbele noastre din aur sunt foarte iubite si poti alege de la margarete inlantuite pana la charm-uri cu soare, luna sau coloana infinitului.

7. Colier Lasou (Lariat)

colier tip lasou

Dacă știi ce este un lasou, iti poti imagina cum arata un colier Lariat. Conceput fără puncte de închidere, colierul de tip Lariat este un colier asemănător unei eșarfe care se înfășoară în jurul gâtului și are inchiderea in față sau magnetizata.

Poate include, de asemenea, un nod pe decolteu și este numit colier lasou datorită designului său. Dacă te uiți la colier după ce l-ai pus la gât, acesta are adesea o formă de Y și, în unele cazuri, partea de jos va avea atașat un pandantiv sau un talisman pentru a-i oferi un aspect și mai atractiv.

Perfect în special pentru decolteuri în forma de U, colierul Lariat este excelent atât pentru ocazii formale, cât și casual, deci, indiferent dacă mergi la un picnic, la o ședință de consiliu sau seara în oraș, asigura-te că porti colierul de tip lasou si vei primi toate aprecierile pentru stil si alegere.

8. Colier Matinee

colier lung 60 cm matinee

Folosit mai ales pentru femeile care poartă un decolteu foarte adânc, colierul matinee se așează exact deasupra bustului și are în mod normal o lungime cuprinsă între 50-60 cm.

Un colier matinee din aur poate avea pandantiv sau poate fi decorat cu bile din aur din loc in loc. Sunt ideal de purtat vara la costumele de baie, dar mai ales in sezonul rece peste pulovere de casmir sau rochii cu gât. Si de ce nu si la nunti in functie de decolteul rochiei pe care o alegi.

Multe femei prefera acest tip de colier pentru lungimea lui perfectă, care ajunge de obicei la bust si ofera stralucire si in zona corpului, nu doar in zona decolteului unde suntem destul de obisnuiti cu purtarea colierelor.

9. Colier OPERA

Perfecte pentru rochiile sau bluzele cu decolteu adânc, colierele Opera au de obicei o lungime cuprinsă între 80-100 cm.

Acesta este un tip de colier versatil care este purtat de obicei la evenimente foarte formale, de unde și numele, dar colierele noastre de tip opera sunt atât de atractive, incat le porti purta efectiv oriunde si la orice tinuta.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii unui colier Opera este că, în afară de lungime, ofera o stralucire in rafale sau diverse moduri de purtare.

Colierele Opera pot fi purtate înnodate pentru un aspect mai stilish, iar pentru inspiratie, te invitam pe pagina noastra de instagram BIJUTERIAGIA unde postam zilnic bijuterii integrate in outfit-uri.

10. Coliere religioase sau Rozar din aur

coliere religioase

Rozarul din aur este un simbol al credintei inca din cele mai vechi timpuri. Este iubit atat de persoanele credincioase cat si de tinerii din fiecare generatie, fiind un simbol al protectiei si al binecuvantarii. Design-ul colierelor de tip rozar este tot mai actual si usor de integrat in stilul personale al fiecarei femei. Indiferent ca alegi un rozar simplu din aur sau unul cu onix negru, bijuterii cu cruce sau cruci stilizate si pavate cu diamante si safire, noi iti punem la dispozitie o intreaga colectie de bijuterii pretioase si simbolice din aur, care te vor proteja pe tine si pe cei pe care ii iubesti.

Tipurile de coliere din aur nu se opresc aici, insa am incercat sa vorbim despre cele clasice si cele inedite in masura in care timpul ne permite tuturor sa citim un articol informational.

Vom continua sa va prezentam modele noi pe site-ul nostru in categoria de coliere din aur.

Pana atunci, speram ca am reusit sa te ajutam sa iti alegi cateva coliere preferate in functie de sezon si ținuta.

colier tennis diamante



Search engine powered by ElasticSuite