Diamantul negru: cum alegi aceasta piatra pretioasa

Diamantul negru: cum alegi aceasta piatra pretioasa

"Pentru că nu ești ca oricine altcineva"

Cuvintele domnului Big din 'Sex and the City' încapsulează perfect diamantul negru ca fiind unic. Fie că este piatra caracteristică pentru un inel de logodnă precum al lui Carrie Bradshaw sau piesa centrală spectaculoasă a unei perechi de cercei în formă de lacrimă, diamantul negru face intotdeauna impresie.

Ai crescut ascultând „Misery Business” și experimentând tendințele modei emo? Atunci stii ca diamantele negre sunt un cult.

Poate te simti atrasa de piatra de abanos pentru aspectul său șic sau pentru vibrațiile sale nostalgice, indiferent de sentimentul pe care il ai vizavi de diamantul negru, cu siguranta nu iti este indiferent.

Ce este un diamant negru?

Dacă ați cumpărat diamante, știți deja ce este o incluziune. Este o mică imperfecțiune pe suprafața diamantului și poate afecta valoarea și strălucirea diamantului incolor.

Un diamant negru este o piatră care este alcătuită aproape în întregime din aceste incluziuni. Fracturile minuscule care s-au format pe parcursul a miliarde de ani permit diamantului să-și păstreze durabilitatea. De fapt, este cel mai puternic diamant pe care îl poți găsi!

Diamantele negre sunt si ele de mai multe tipuri, iar costul difera in functie de alegerea lui:

1. Diamantul negru natural este extrem de rar – și se crede că este de origine extraterestră. Ai auzit vreodată de carbonado natural? Acesta este un termen mai științific pentru ceea ce numim noi „diamantul negru”.

Carbonado se referă pur și simplu la compoziția chimică a diamantului negru natural: azotul și hidrogenul prezent în piatră. Oamenii de stiinta explica că acest carbonado provine de la meteori si de aici legenda cu diamantul extraterestru.

2. Diamantul negru tratat. Cele mai multe diamante negre de pe piața de astăzi sunt diamante naturale incolore care au fost tratate. Aceste diamante incolore, numite oarecum si inutile pentru ca avand multe incluziuni, nu pot fi valorificate ca diamante albe sau incolore, atunci ele sunt tratate ca sa devina complet negre si sa fie valorificate drept diamante negre. Sunt mai accesibile decat cele incolore si decat diamantele negre carbonado.

3. Diamantul negru sintetic - diamantul creat in laborator, care este (sau ar trebui sa fie) cel mai ieftin dintre aceste trei categorii. Noi, la Gia, nu comercializam deloc diamante sintetice insa este bine sa fim informati si sa vorbim despre existenta lor.

Calitatea Diamantului Negru

Ca toate pietrele prețioase și semi-prețioase, cea mai bună modalitate de a identifica dacă este sau nu un diamant de calitate, este să luați în considerare cele patru C-uri: culoare, tăietura, carate și claritate.

Cum să recunoști un diamant negru de calitate?

Diamantul negru are un sistem de clasificare diferit față de diamantele incolore tipice. Cele mai valoroase diamante negre sunt cele care își păstrează culoarea neagra in timp si strălucesc fără urme de alb, de-aceea veti intalni o clasificare interna realizata de producatori, de tip calitate AA AAA AAAA.

Celebrități care uimesc în bijuterii cu diamante negre

Ca și alte diamante colorate, diamantele negre nu au câștigat imediat popularitate în rândul bijuteriilor fine. In prezent sunt preferate in egala masura de barbati si de femei si fac apariții regulate la evenimentele de pe covorul roșu, unde fac impresie.

Dacă îți place popularitatea diamantelor negre, poți să le mulțumești domnului Big pentru gustul său stelar, precum și celebrităților precum Selena Gomez, Taylor Swift și Rihanna.

Aceste celebrități sunt renumite pentru că au facut din bijuteriile cu diamante negre niste bijuterii clasice și memorabile:

Blake Lively
Gossip Girl, aici. Uimitoarea Blake Lively a fost văzută purtând cercei cu diamante negre la premiera filmelor sale. Aceste momente spectaculoase de pe covorul roșu sunt însoțite de o rochie neagră clasică și de soțul ei adorat Ryan Reynolds.

Carrie Bradshaw (alias Sarah Jessica Parker)
Carrie Bradshaw este personajul principal fictiv din 'Sex and the City'. Dar nu lăsa asta să o discrediteze. Stilul ei din New York a modelat o întreagă generație de fashioniste mileniale. Când cererea ei mult așteptată se întâmplă în sfârșit, logodnicul ei scoate un inel de logodnă cu diamant negru – singura bijuterie la fel de unică ca ea.

Taylor Swift
Când și-a lansat albumul de răzbunare 'Look What You Made Me Do', Taylor Swift a conturat perfect tema cu bijuterii cu diamante negre. Unele dintre pietrele prețioase au fost modelate în șerpi, în timp ce altele – precum cerceii ei cu diamante negre – erau piese uimitoare.

Inele de logodna si verighetele cu diamante negre

inel eterity unisex cu diamante negre

Tendința inelului de logodnă cu diamante negre si a verighetei eternity, abia a început. Pentru femeile care iubesc eleganța și declarațiile de stil care le fac să iasă din mulțime, vor purta cu nonsalanta acest diamant plin de mister si vibratie!

Barbatii isi inlocuiesc vechea verigheta clasica cu banda eternity din aur negru cu diamante negre. Ei imbratiseaza rafinamentul diamantelor si se regasesc in vibratia pietrei misterioase.

Bijuterii cu diamante negre pentru bărbați

inel barbati cu diamante negre

Bărbații merită un moment în lumina reflectoarelor. Bijuteriile cu diamante negre pentru bărbați sunt din ce în ce mai populare - și o modalitate excelentă de a da o notă masculină unei bijuterii fine.

Oportunitățile sunt nesfârșite pentru aceste diamante și pot fi adăugate la aproape orice piesă personalizată. Unele dintre cele mai populare modele pentru bărbați includ diamante negre, onix, insertii din aur negru si mult aur alb puternic. Descopera colecția noastra pentru barbati, COLECTIA G.

Avantajele și dezavantajele inelelor cu diamante negre

Ar trebui să cumperi un inel de logodnă/verigheta cu diamante negre pentru partenerul tau?

Luați în considerare aceste avantaje și dezavantaje pentru a determina dacă diamantul negru este piatra potrivită:

Lista Pro:

- Diamantele negre sunt incredibil de durabile. Vor rezista o viață întreagă și mai mult!
- Se potrivesc cu totul. Dacă îi place să apară îmbrăcată cu pantofi și bijuterii asortate, diamantul negru este o opțiune grozavă de luat în considerare.
- Sunt la modă. Este un moment minunat pentru a dezvălui un inel de logodnă cu diamante negre!
- Diamantele negre sunt mai accesibile, chiar și atunci când sunt de calitate superioară.


Lista Contra:

- S-ar putea să nu fie considerate „naturale” ca alte opțiuni de pietre prețioase. Deoarece majoritatea diamantelor negre sunt diamante albe naturale care sunt tratate pentru a-și câștiga culoarea, unii ar putea să nu le considere la fel de pure si pretioase ca diamantele incolore.

- Sunt recent populare și netradiționale, ceea ce s-ar putea să nu fie potrivite pentru o femeie clasica si traditionala - și asta e în regulă.

- Daca ii plac bijuteriile stralucitoare, atunci s-ar putea sa o deranjeze opacitatea diamantelor negre si e mai bine sa ramai in zona de stralucire.

Lăsați diamantele să vă ajute să vă trăiți visele

Dacă doriți să cumpărați bijuterii cu diamante negre, albe, galbene sau alte culori, dar nu știți de unde să începeți, echipa noastra din magazinele Gia si consilierii nostri online vor fi bucuroși să vă îndrume prin proces.

Am ghidat mii de oameni ca tine prin procesul de cumpărare de bijuterii pretioase și suntem bucuroși să vă ajutăm să vă alegeti propria piesă personalizată si sa va achizitionati propria colectie de bijuterii personale din Gia.



Search engine powered by ElasticSuite