Cum verifici daca un ceas este autentic? Ghid cu recomandari

Cum verifici daca un ceas este autentic? Ghid cu recomandari

Intotdeauna dorinta de afirmare a fost mare, iar purtarea unui brand consacrat a facut impresie buna, de aici a inceput si tentatia multora de a cumpara o replica sau un ceas contrafacut. Ceasurile de lux sunt printre cele mai falsificate bunuri, pentru ca sunt usor de comercializat, sunt de dimensiuni reduse si sunt, in esenta, niste bijuterii.

Însă aceasta este doar o capcană. Nu înșelăm pe nimeni, ne păcălim doar pe noi, pentru ca nu vei face niciodata impresie buna cu un ceas fake printre cunoscatori, iar in mediul tau, oamenii te apreciaza exact asa cum esti si iti cunosc nivelul de trai.

In ziua de azi poti alege ceasuri swiss made cu mecanisme perfecte si la preturi accesibile, totul ține de informare si acceptarea nivelului de trai pe care il ai in fiecare etapa a vietii. Orologeriile elvetiene de ofera o varietate de modele, design, mecanisme bune si foarte bune la preturi accesibile, cum ar fi brand-urile:Tissot, Swiss Military, Grovana,Cover, Longines, Tag Heuer etc.

Cum recunosti un ceas fals?

ceas real vs ceas fake

Este demn de mentionat atunci cand vorbim despre ceasurile false ca NU exista replici de calitate, mai ales in cazul ceasurilor de lux, fie elebarbatesti sau de dama. Oricat de bine ar fi contrafacute, aceste ceasuri nu se vor ridica niciodata la standardele unor piese originale, din cauza materialelor folosite si a mecanismelor de inalta precizie care sunt imposibil de copiat.

Oricat de buna ar fi lucratura, niciun ceas contrafacut nu rezista unei verificari atente. Iata cum poti detecta daca ceasul tau este unul fals:

1. Ticaitul ceasului

Unul dintre detaliile cel mai usor de observat cand e vorba despre un ceas fake este ticaitul lui. Un ceas original, chiar daca este analogic, nu va emite niciun sunet, pentru ca mecanismul lui este format din nenumarate piese care se imbina perfect, in timp ce replicile sunt asamblate cu piese fabricate din materiale si cu aparatura de proasta calitate. Prin urmare, un ticait evident este semnul unui ceas care doar imita mecanismul unui ceas original.

2. Greutatea ceasului

Ceasurile fake arata precum cele originale, insa de-obicei sunt mult mai usoare pentru ca nu au in interior mecanismul complex care ofera si valoarea reala a unui ceas original. Poti imita desing-ul, insa mecanismul interior este imposibil de copiat. In plus, intr-un ceas fals sunt de obicei piese mai putine sau fabricate din materiale ieftine, care nu sunt de calitate si acestea reduc, la randul lor, greutatea ceasului.

3. Calitatea gravurii de pe carcasa sau bratara

Ceasurile de brand sunt fabricate sub supravegherea unor ceasornicari cu experienta, iar echipamentele pe care le folosesc pentru gravarea carcasei sunt cele mai bune. Daca elementele gravate pe carcasa sau pe curea sunt indescifrabile sau daca literele si cifrele au un finisaj de calitate inferioara, ceasul este unul contrafacut.

4. Calitatea documentelor

Un ceas original va avea intotdeauna in cutie mai multe acte, care atesta ca este un produs original. Acestea sunt certificatul de originalitate, garantia si manualul de utilizare. Verifica insa atent daca aceste acte nu cumva sunt si ele falsificate! Actele originale au aplicate pe ele holograme, care sunt imposibil de reprodus.

5. Verificarea seriei ceasului

O metoda foarte sigura pentru a verifica daca un ceas este original il reprezinta seria. La un ceas de marca, seria este gravata pe carcasa, pe curea si pe cutie. Verifica pe internet daca acel numar de serie chiar exista in baza de date a producatorului. De asemenea, daca observi ca seria nu este gravata clar, daca cifrele nu sunt vizibile, ci par sterse, atunci e posibil ca modelul pe care vrei sa-l cumperi sa fie un fals.

6. Minutarul

Desi este o diferenta sensibila, vei observa ca ceasurile autentice folosesc diferite lungimi pentru minutar, in functie de model. In acelasi timp, ceasurile contrafacute vor avea aceeasi masura a lungimii minutarului pentru orice tip de model. De asemenea, de cele mai multe ori la ceasurile contrafacute minutarul este mai putin vizibil decat in cazul ceasurilor autentice, fiind diferit ca forma si dimensiune.

Unde verifici daca un ceas este original?

real vs fake

Daca vrei sa cumperi un ceas de marca second hand, poti sa apelezi la ajutorul unui ceasornicar. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi, impreuna cu proprietarul ceasului, la un specialist, unde sa ceri o evaluare. Ceasornicarul isi va da imediat seama daca este un model original sau o copie bine realizata. Desigur, refuzul actualului proprietar de-a accepta o asemenea evaluare trebuie sa fi un semn de intrebare! O persoana care nu are nimic de ascuns nu va refuza analiza facuta de un expert.

Brandurile de ceasuri care sunt copiate cel mai des sunt cele care produc modele pentru barbati. Sunt vizati in special producatorii de renume mondial, precum Rolex, Hublot, Audemars Piguet, Omega dar si Tag Heuer si Tissot din zona middle price si chiar ceasurile de consum cu preturi mici, pentru ca piața fake-urilor copiaza orice de la mic la mare.

De aceea, inainte de a cumpara un ceas de brand la mana a doua sau din surse diferite fata de magazinele specializate si retailerii cunoscuti, iti recomandam sa te informezi bine, citind mai multe articole, din care sa afli cum sa alegi un ceas de lux si care sunt specificatiile pe care trebuie sa le aiba.

In concluzie, nu este complicat sa verifici autenticitatea unui ceas, indiferent daca este unul nou sau un model second hand. Tine cont de sfaturile noastre, discuta cu consilerele noastre din Gia Iulius Town despre intentiile tale, verifica atent fiecare detaliu si nu lua o decizie pripita. Evident, un pret foarte mic pentru un ceas de lux poate fi cel mai clar indiciu ca este vorba despre o copie, dar sunt si alte aspecte care trebuie sa te puna pe ganduri.



Search engine powered by ElasticSuite