Stilul smart casual: Caracterisitici, reguli si accesorii esentiale

Cu siguranță că, până în prezent, ai primit cel puțin o invitație la un eveniment în care scria că este obligatoriu să te îmbraci smart casual. Dacă ai avut dificultăți să te îmbraci smart casual și încă nu îți este foarte clar ce haine ar fi bine să porți ca să respecți acest cod vestimentar, vom încerca noi să te lămurim, cu ajutorul articolului pe care tocmai îl parcurgi.

CE ÎNSEAMNĂ SMART CASUAL

Smart casual este o combinație între codurile vestimentare CASUAL, OFFICE și BUSINESS.

O ținută smart casual nu presupune să pui împreună niște obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte specifice celor trei coduri vestimentare menționate anterior, ci să te îmbraci undeva la granița dintre casual și o ținută formală. O ținută smart casual este îngrijită, confortabilă, apropiată de una business, însă mai puțin „încordată”, în care toate hainele pe care le ai pe tine se „combină inteligent” între ele. Iar accesorizarea are un rol definitiv in acest stil si vom puncta mult acest aspect.

SMART CASUAL PENTRU FEMEI

O femeie îmbrăcată smart casual va arăta „scoasă din cutie”, dar, în același timp, va avea un aer extrem de relaxat și de echilibrat. Altfel spus, ținutele smart casual pentru femei sunt frumoase, plăcute, îngrijite, elegante și nu duc lipsă de bijuterii si ceasuri.

Partea frumoasa la acest stil este ca poti forta limita fiecarui stil: poti alege culori puternice, poti doza bijuterii mari in accesorizare si poti purta ceasul pe care il iubesti, fara sa te poreocupe ca poate nu este business, sau poate nu este formal. Inclusiv poti alege sa porti smartwach-ul cu bratara colorata!

Considerata cea mai fashion colectie de bijuterii din aur de catre toate clientele noastre, Geometrica by Diane, te inspira cu bijuterii deosebite si unice ca design. Accesorizarea este foarte importanta, iar Colectia Geometrica este creată special pentru iubitoarele de moda si de frumos.

Creatiile Dianei sunt purtate de femei rafinate, femei independente si cu mult bun gust care inteleg in primul rand investitia in aur si avantajele preturilor competitive practicate de noi.

O femeie preocupata de stilul ei va cauta sa imbine cele mai frumoase accesorii cu stilul care o caracterizeaza. Vezi mai multe poze postate pe pagina noastra de instagram.

stil feminin Gia

SMART CASUAL PENTRU BĂRBAȚI

Acum, după ce am făcut o incursiune pentru stilul smart casual pentru femei, a venit timpul să ne ocupăm și de bărbați.

Smart casual in varianta masculină, înseamnă, ca și în cazul femeilor, că se pot face niște combinații vestimentare inedite și, de asemenea, distinse. Combinații vestimentare inedite nu înseamnă că ai voie să porți blugi, pantaloni de trening, pantaloni pentru alergat, pantaloni scurți sau pantofi pentru alergat. Dacă ești bărbat și vrei să te îmbraci smart casual, este nevoie să pui pe tine niște haine în care să arăți îngrijit și prezentabil, fără să pari rigid.

Recomandarea noastră este ca, de fiecare dată când ești nevoit să te îmbraci smart casual, să porți niște haine mai apropiate de stilul business, decât de cel casual.

Cât despre accesoriile pentru o ținută smart casual masculină, cele mai obișnuite sunt ceasul și cureaua. În cazul în care mergi la un eveniment mai pretențios sau la un interviu de angajare, nu ar strica să ai o colectie personala de ceasuri achizitionate din care sa poti alege modelul potrivit, pentru un plus de impresie.

Cand e momentul sa alegi ceasul clasic elvetian? Dar pe cel sport pe care l-ai asortat cu masina personala sau smartwatch-ul care iti este prieten de nadejde de dimineata pana seara?

Vestea buna este ca stilul Smart Casual iti permite sa le porti pe toate pe rand in acest stil, depinde doar de cheful tau sau de evenimentul la care participi. Fii creativ si indraznet si forteaza stilul personal ca sa arati impecabil.

In concluzie, Smart Casual este un stil usor de definit, ce sta la limita dintre formal si elegant. Poti obtine o astfel de tinuta cu usurinta, in functie de evenimentul sau momentul zilei unde o vei purta. Cu ajutorul acestui articol ai aflat ca esti liber si creativ sa-ti porti garderoba si accesoriile intr-un stil smart casual, indiferent de eveniment, fara eforturi supranaturale.

stil casual barbati



Search engine powered by ElasticSuite