Cum alegi cerceii pentru copii: De ce sa optezi pentru sistemul nostru de inchidere cu protectie

Cum alegi cerceii pentru copii: De ce sa optezi pentru sistemul nostru de inchidere cu protectie

Cum alegi perechea potrivită de cercei de aur pentru copii

cercei fetite

La fel ca în cazul primilor cercei de bebeluși, chiar și în cazul cerceilor de aur pentru fetița ta de 2,3 sau 4 ani ani, este recomandat să acorzi atenție calității materialului acestei bijuterii. Cel mai bun material pentru cercei de copii este aurul de 14 K si 18 K. Dimensiunea cerceilor de aur trebuie să fie special adaptată lobului urechii unui copil, astfel nu este recomandat să cumperi doar o pereche de cercei de aur mai mici, ci un model de cercei de aur special concepuți pentru copii.

Așa cum există în mod evident o diferență mare între ochelarii unui copil de 1 an și ochelarii unui copil de 8 ani, astfel vârsta și dimensiunea lobului urechii sunt considerente importante atunci când cumperi cercei de aur pentru copii.

De ce sa tii cont?

1. Siguranta si comoditatea la purtare

Alege cercei mici care sa nu o raneasca pe fetita ta si care sa nu ii deformeze lobul urechii.

Sistemul de inchidere si dimensiunea sunt primii factori cărora trebuie să le acorzi atenție. Alege cercei din aur special realizați pentru fiecare categorie de vârstă. Cei pentru nou născut trebuie să fie extrem de ușori, pentru a nu simți că îi poată, pentru a nu trage de ei și pentru a nu deforma lobul urechii.

Apoi, sistemele de închidere trebuie să fie special concepute pentru a nu se desface accidental și pentru a nu deranja la purtarea zilnică. Sunt trei sisteme de închidere recomandate pentru cerceii din aur de fetite și le vom analiza pe fiecare dintre ele.

Cercei din aur cu inchizatoare cu șurub și căpăcel de protecție

sistem inchidere cu protectie

Este cel mai popular sistem de închidere al cerceilor pentru copii. Pentru că dacă sunt bine închiși, sunt siguri și confortabili la purtare și la somn.

Partea frontală, modelul cerceilor, stă așezată pe lobul urechii. Închiderea se efectuează prin înșurubarea în partea din spate a lobului a unui căpăcel cu filet. În pofida dimensiunilor sale extrem de reduse, căpăcelul este prevăzut cu sistem de protecție împiedicând tija să treacă prin el și să înțepe capul. Deci, sunt confortabili la purtare. Într-atât de confortabili, încât sunt numeroase doamne care caută cercei cu un astfel de sistem de închidere. De asemenea, în cazul unui astfel de model, bebelușilor, în nemărginita curiozitate a descoperirii lumii care îi înconjoară, le este imposibil să tragă de ei.

Avantajele acestui sistem de inchidere:

  • Siguranța împotriva pierderii
  • Confortul la purtare
  • Siguranța urechii

Dezavantajele, să vorbim și despre ele. În lipsa experienței și a unei bune dexterități, primul contact cu acest sistem de închidere v-ar putea ridica ceva probleme. Tocmai de aceea, le recomandăm mămicilor să exerseze de câteva ori închiderea acestora înainte de a-i pune în urechile bebeilor.

Foarte important! Există numeroase magazine de bijuterii care prezintă ca fiind potriviti pentru copii si cerceii cu surub (inchiderea cu fluturaș). Diferența este enorma! Fluturașul nu se închide prin înfiletare, ci prin împingere. În plus, fluturașul are partea din spate deschisă, neprotejând pielea de înțepăturile tijei.

Cercei din aur cu inchizatoare tortițe clasice

inchidere cu tortite

Îi veți mai întâlni și sub numele lever back. Deși numele lor ar sugera o închidere la spate, ei bine, varianta pentru nou născuți a acestui model de cercei din aur are închiderea în partea din față. Asta, din mai multe motive: pentru a putea fi închiși mai ușor, pentru a nu se desface accidental în tipul somnului când capul apasă urechea și pentru cazul în care, totuși, s-ar întâmpla ca tortița să iasă din veriga de prindere, acest lucru să fie ușor sesizat de un adult. În plus, forma tortiței este mult mai curbată decât cea a cerceilor de adult, pentru a împiedica alunecarea accidentală din ureche și pierderea lor.

O condiție extrem de importantă a cerceilor cu tortiță pentru copii este aceea de a nu fi grei. Pentru a nu „ademeni” mânuțele curioase să tragă de ei, și nici pentru a atârna greu pe loburile lor încă fragile.

Avantajele acestui sistem de inchidere:

  • Confortul la purtare
  • Închidere frontală pentru a putea fi cu ușurință observați de un adult
  • Siguranță împotriva pierderii datorită formei speciale a tortiței

Dezavantaj. Dacă optați pentru cercei cu tortiță grei sau mari, fetițele i-ar putea simți în urechi și ar putea trage de ei. Alegeți modele usoare si de dimensiuni special concepute pentru varsta lor.

2. Fara nichel – alege aur

Stim ca exista optiuni in piata de cercei pentru copii din argint sau chiar din aur cu titlu de metal pretios mai slab (de exemplu 9K si 12K). Insa noi te sfatuim sa fii atenta la potentialele metale alergene din compozitie.
Daca nu esti sigura de compozitia sau provenienta cerceiilor, exista mai multe solutii prin care sa testezi continutul de nichel. Una dintre acestea se numeste Nickel Alert si este foarte accesibila ca pret.

Recomandarea noastra este sa alegi pentru fetita ta cercei din aur de 14K sau 18K. Alege cercei siguri, fara nichel.

3. Cerceii de bebelusi nu sunt potriviti pentru fetite

Gandeste-te ca pe masura ce fetita ta creste, se dezvolta si lobul urechii.

Cerceii de bebelusi cu tortite trebuie schimbati pe masura ce fetita creste: Urechiusa creste si se mareste distanta dintre gaura si partea de jos a lobului urechii. Prin urmare, tortita ii ramane mica si ii turteste lobul urechii.

Cerceii de bebelusi cu tije si filet trebuie schimbati: Lungimea tijei trebuie sa fie adecvata varstei. Daca tija este prea mica, atunci capacelul de siguranta din spate, ii strange foarte tare lobul urechii.

Design-ul cerceilor. Fetita ta a ajuns la varsta descoperirilor. Bebeluseniile nu o mai incanta. Acum incepe perioada in care invata si isi formeaza propria personalitate. De aceea, si bijuteriile pe care le poarta ar trebui sa ii marcheze noua etapa.

Si asa ajungem la ultimul capitol. Este la varsta la care intelege si poate sa asimileze rapid informatii noi. Ce vede la tine, va face si ea. Invat-o sa aiba grija de bijuteriile ei din aur si sa le inteleaga valoarea.

Tips&Tricks!
Cand ne dam jos cerceii: ii punem in cutiuta originiala.
Curatam cerceii la un interval de 6-8 luni: ii spalam de impuritatile adunate in zona lobului urechii cu apa calda si sapun. Ii lasam sa se usuce pe un prosop curat.

Toate obiceiurile bune ni le formam in copilarie.

Deși pe piață sunt numeroase alternative de cercei pentru copii, trebuie să știți că cei destinați nou născuților sunt o categorie aparte. Cerceii pentru fetite sunt bijuterii mici, extrem de mici, delicate, ușoare, create anume pentru a nu le simți prezența în urechi, pentru a nu trage de ei și pentru a evita deformarea găurii de pe lobul urechii în perioada de creștere.

Sute de astfel de modele de cercei, inele reglabile din aur, bratari, coliere si alte bijuterii din aur pentru fetite de toate varstele, puteti gasi pe site-ul gia.ro.




Search engine powered by ElasticSuite