Perle premium Akoya: Descopera o colectie deosebita pentru gusturi rafinate

Perle premium Akoya: Descopera o colectie deosebita pentru gusturi rafinate

De-a lungul istoriei, perlele au fost apreciate ca fiind un simbol al perfecțiunii, frumuseții și eleganței.

Perlele sunt de diferite tipuri, chiar si cele de cultura pentru ca procesul de cultivare a unei perle japoneze, tahitiene sau din Sudul Africii, dureaza zeci de ani. De-aceea pretul, forma si nuanta lor difera enorm de la perla la perla si dorim sa va prezentam aceste detalii.

Perlele Akoya

Perlele au fost adorate de oamenii puternici și bogați de mii de ani.

Perlele Akoya se formează în mod natural, accidental într-o stridie Akoya. Stridiile deschid carapacea pentru a se hrăni și extrag nutrienți din particule microscopice și mici organisme din apă. De asemenea, mici animale din ocean pot intra în stridie.

Pentru a se proteja, stridia formează un sac și secretă un material organic din care se formează o perlă.

Perlele naturale japoneze sunt albe si rotunde si sunt primele perle cu formă rotundă care au fost cultivate cu succes de japonezi.

La sfârșitul anilor 1800 s-a încercat pentru prima dată cultivarea perlelor de apă sărată. Australianul William Saville-Kent este cel care a reușit să cultive pentru prima dată o perlă de apă sărată într-o stridie.

Metoda pe care a utilizat-o William Saville-Kent a fost transmisă apoi la doi japonezi, Tokichi Nishikawa și Tatsuhei Mise. Aceștia au îmbunătățit metoda, iar Kokichi Mikimoto a adus propriul patent și a găsit metode noi de cultivare.

Kokichi Mikimoto este considerat Regele perlelor. Datorită viziunii sale, perlele Akoya au ajuns unele dintre cele mai valoroase bijuterii din lume. Procesul de formare a unei perle Akoya dureaaza intre 6-12 ani.

Stridia Akoya este îngrijită timp de 8-24 de luni. Stridia produce cel mai bun material organic în ape cu temperaturi între 15 și 20 de grade Celsius. În apele mai reci, creșterea este mai lentă, dar perlele sunt mai strălucitoare. Japonezii au aproape un secol de experiență în procesarea perlelor. Chinezii, pe de altă parte, sunt relativi noi în cultivarea perlelor. Ei beneficiază și de unii factori de mediu care favorizează cultivarea acestor perle, insa perfectiunea o intalnim in Japonia, in polinezia franceza si in Sudul Africii.

Pentru a vedea adevărata culoare a perlelor este bine să le observați la lumina naturală a soarelui. În lumină fluorescentă perlele albe tind să aibă reflexii albastre. În schimb, în lumină iridescentă, perlele tind să aibă nuanțe de roșu și galben.

Factorii care influențează valoarea perlelor

Valoarea perlelor este influențată de diferiți factori precum luciul, forma, dimensiunea și uniformitatea suprafeței.

1. Luciul

Cel mai important factor este luciul sau strălucirea perlei. Perla poate fi la fel de strălucitoare ca o oglindă.

O perlă cu luciu puternic va avea o reflexie și o strălucire puternică. Perlele mai mici dar cu o strălucire puternică pot să pară mai mari decât sunt de fapt.

2. Uniformitatea suprafeței

Suprafața perlei este foarte importantă pentru a specifica valoarea acesteia. Astfel, dacă perla are imperfecțiuni, ea va avea o calitate mai mică.

Cu cât este suprafața mai clară și mai lipsită de imperfecțiuni, cu atât este mai valoroasă perla Akoya.

3. Dimensiunea

Dimensiunea perlei este un factor important. O perlă mai mare, cu luciu și o suprafață uniformă, este mai valoroasă decât o perlă mai mică dar cu aceleași calități. În mod normal, perlele Akoya au între 6 și 7mm. Perlele mai mici sunt mai puțin valoroase.

În schimb, perlele între 7-8mm sunt un pic mai valoroase decât cele medii. Cu cât perla este mai mare cu atât este mai valoroasă. Cele peste 9mm sunt mai greu de obținut și mai scumpe.

4. Forma

Forma perlelor este de asemenea foarte importantă. În mod normal, perlele Akoya sunt aproape rotunde.

Cu cât este mai rotundă o perlă cu atât este mai valoroasă. Alte forme simetrice, precum picăturile, sunt de asemenea foarte valoroase.

5. Sideful

Sideful este foarte important. Materialul organic care ajută la formarea perlelor este cel care dă sideful perlelor. În apele reci, sideful se formează mai bine și de aceea acele perle sunt mai valoroase.

Deși în apele calde se formează mai rapid, sideful nu este la fel de calitativ ca acela din apele reci. Astfel, cu cât este sideful mai puternic și durabil, cu atât este perla mai valoroasă.

Originea Akoya și Certificatul

După aproape un secol de cultivare și procesare a perlelor, cele Akoya au o valoare mai mare. De asemenea, industria perlelor japoneze este regulată de JPEA.

Perlele chinezești Akoya sunt mai ușor de cultivat și se dezvoltă mai rapid. De asemenea au prețuri ceva mai mici.

Bijuteriile noastre cu perle Akoya sunt premium si de calitate japoneza. Descopera o colectie deosebita aici.

perle akoya



Search engine powered by ElasticSuite