Curiozitati despre aur: ce nu stiai despre lingourile de aur

Curiozitati despre aur: ce nu stiai despre lingourile de aur

Aurul este considerat unul dintre cele mai prețioase metale din lume, atât pentru luciul său, dar și pentru rezistenţa sa la interacțiunea cu agenţii corozivi.

Prețul aurului merge adesea în direcția opusă prețurilor de pe piața bursieră și a ratelor dobânzii, făcând investițiile în aur o bună poliță de asigurare împotriva recesiunilor economice și a crizelor în plină expansiune.

Această calitate specială a metalului prețios a fost foarte evidentă în timpul crizei financiare din 2008 și 2009. În timp ce prețurile acțiunilor au scăzut pe tot globul, valoarea aurului a crescut brusc și implicit și prețul pentru lingouri din aur. În plus, raritatea aurului și oferta limitată oferă o protecție valoroasă împotriva ratelor ridicate ale inflației. Ca activ tangibil, metalul prețios - sub formă de bijuterii, sub forma de monede de aur, lingouri din aur - oferă investitorilor protecție împotriva inflației.

Ce nu stiai despre aur si lingourile de aur

Îți prezentăm câteva lucruri pe care, probabil, nu le știai despre aur:

1. Investiția în aur reprezintă o bună metodă de a păstra o parte din active şi de a le proteja de efectele inflaţiei şi de incertitudinile viitorului.

2. Aurul este o investiție lichidă, atat in lingouri cât si in bijuterii dacă acestea nu au adaos de brand!

3. Aurul este cel mai reciclat metal. Peste 85% din aurul descoperit de-a lungul istoriei încă se află în folosinţă.

4. Epoca de aur se suprapune cu epoca de piatră. Astfel, aurul a fost primul metal prelucrat de om. Ca dovezi sunt unele din cele mai vechi artefacte din lume cu vechime de aproximativ 6000 de ani, care au fost descoperite pe teritoriul Bulgariei de astăzi.

5. În epoca modernă, prima bucată de aur a fost descoperită în Carolina de Nord, SUA, în anul 1799. Aceasta cântărea în jur de 8 kg și a fost folosită timp de 3 ani ca opritor de uşă! La un moment dat, un bijutier a identificat această bucată de metal care a fost vândută cu doar 3,50 dolari (sub 1% din adevărata sa valoare). Prima bucată de aur descoperită și folosită ca opritor de ușă ar fi valorat azi cel puțin 150 mii USD.

6. Astăzi, statul cu cel mai mare tezaur de aur este SUA.

7. Cele mai mari rezerve de aur (circa 10 miliarde de tone) se află în adâncurile oceanelor, dar exploatarea cu tehnologiile de astăzi este aproape imposibilă.

8. Un studiu american arată că 52.000 de tone de aur se află încă în pământ şi este pe punctul de a fi descoperit și extras.

9. Oceanele conțin aproximativ 20 milioane de tone de aur.

10. Aurul este unul dintre cele mai dense și mai grele metale (cel mai greu este osmiul). Este chiar mai greu decât plumbul. Astfel, aurul are o densitate de 19.300 kg/m3.

11. Aurul este un metal comestibil. Conform cercetărilor, acesta nu are efecte negative asupra organismului, ci dimpotrivă, contribuie la încetinirea îmbătrânirii. Orice om conține 0.2 mg de aur în corp, în mare parte, în sânge.

12. Aurul curge la propriu în râurile României. De-a lungul istoriei, din apele României s-au extras sute de kilograme de metal preţios. În România, aurul se găseşte în aluviuni pe majoritatea apelor care izvorăsc din munţii Apuseni şi din Carpaţii Meridionali. România este una dintre puţinele ţări din Europa care deţin această resursă preţioasă.

13. Roşia Montană este una dintre cele mai vechi situri miniere de aur din lume, cu o istorie care se întinde pe o perioadă de circa 2.000 de ani. Roşia Montană are 833 de tone de aur, fiind unul dintre cele mai bogate locuri din lume.

14. Din punct de vedere al zăcămintelor explorate dar neevidenţiate, adică ţinute la secret, România are 6.000 de tone de aur în subteran, adică echivalentul a 206,17 miliarde euro.

15. BNR avea în 1940 mai mult aur în rezervă decât băncile centrale din Italia, Australia, Grecia, Brazilia sau Norvegia, şi uşor mai puţin decât Japonia.

16. România a atins recordul istoric în 1940, când deţinea aproape 140 de tone din metalul preţios, ocupând locul al 12-lea în lume.

17. Muzeul Aurului din Brad (România) este unic în Europa și al patrulea în lume după cele din Columbia, Taiwan și Peru. Are în vitrinele sale peste 1.300 de exponate din aur nativ şi mai mult de 1.000 de eşantioane minerale. Valoarea acestor piese este inestimabilă.

18. În prezent, rezerva de aur a României se situează la 103,7 tone (4,17 miliarde euro), ceea ce plasează România pe poziţia a 34-a în clasamentul privind rezervele de aur, condusă de SUA cu peste 8.000 de tone.

19. Aurul este o investiție lichidă, practic o monedă internațională care poate fi vândută oriunde și în orice moment.

20. Specialiștii financiari recomandă ca cel puțin 15 % din portofoliul investițional pe termen lung să fie în aur sub orice formă al acestuia.

Ce sunt lingourile de aur

lingouri de aur

Un lingou de aur este o cantitate de aur sub orice forma rafinat, care este realizat sub forma de lingou de producatori si intruneste conditiile standard de producere, etichetare si de inregistrare.
Cantitatile mai mari de aur, care sunt produse prin turnarea de metal topit in forme sunt numite lingouri.
Lingourile mai mici pot fi fabricate prin baterea sau stampilarea de foite de aur laminat corespunzator.
Lingourile standard de aur care se afla in rezervele bancilor centrale si tranzactionate au greutatea de 400 uncii (12,4 kg).
Lingourile de aur sunt clasificate in doua tipuri, turnate si batute, in functie de metoda lor de fabricatie. Lingourile turnate sunt realizate prin turnarea de aur topit intr-o matrita de forma produsului de aur. Lingourile batute sunt realizate din spatii de aur, care au fost taiate manual la dimensiunile cerute si batute pana se impreuneaza.
Marcajele sunt aproape intotdeauna aplicate prin presare.
Aurul se masoara in uncii Troy. O uncie Troy este echivalent cu 31.1034768 grame.
In prezent, in lume, cel mai mare lingou de aur se ridica la greutatea de 250 kg, si masoara 45,5 cm × 22,5 cm × 17 cm, fiind fabricat de Materiale Mitsubishi Corporation.

Cum se obtine un lingou de aur

In atelierul nostru topim aur si prelucram lingouri de aur in diferite gramaje. Produsul finit se comercializează sub formă de lingouri, uncii sau monede de aur. Aurul se toarnă în forme standard la o temperatura de 1700 de grade Celsius.

Încălzim simultan forma în care se toarnă aurul și capacul. Folosim arzătoare cu gaz pentru menținerea temperaturii constante astfel încât metalul să se răcească uniform. Lingourile, după ce s-au răcit sunt verificate, cântărite și marcate. Puritatea aurului trebuie să fie maximă, 99,99%.

Tipuri de lingouri de aur

Lingourile de aur sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa-si protejeze economiile si sa obtina un randament bun pe termen lung. Acestea sunt fabricate din aur pur si sunt disponibile intr-o varietate de greutati, de la 2 grame la 100 de grame, permitand investitorilor sa aleaga cea mai potrivita optiune pentru nevoile lor. In plus, lingourile de aur au o durabilitate exceptionala, fiind capabile sa reziste la trecerea timpului si la fluctuatiile de pret. Certificat de calitate si garantie.

Pretul lingoului se calculeaza la zi, iar noi dispunem de urmatoarele gramaje in magazinele noastre fizice:

Lingou aur pur 10 grame

Lingou aur pur 20 grame

Lingou aur pur 50 grame

Lingou aur pur 100 grame

Lingou aur pur 250 grame

De ce sa investesti in lingouri de aur

Deși prețul aurului poate fluctua, valoarea acestuia nu a scăzut niciodată. De fapt, aurul a păstrat aceeași putere de cumpărare în ultimii o mie de ani. Ca marfă reală și tangibilă care este limitată de ofertă, valoarea aurului este inerentă și nu se diminuează în timp.

Cei mai inteligenți investitori își păstrează investițiile inclusiv în lingouri de aur sau bijuterii.
Bijuteriile noastre nu au adaos de brand si din acest motiv sunt o investitie inteligenta. Descopera bijuterii unice, cu design pe care le porți cu plăcere și îți aduc satisfacția unei investiții inteligente.

În perioade de război, dezastre naturale, tulburări economice și politice, investiția în aur ajută la rentabilitatea portofoliului pe termen lung, deoarece reduce volatilitatea generală a unui portofoliu și, în același timp, îmbunătățește randamentul. Aurul, spre deosebire de niciun alt activ, reprezintă realizarea finală a bogăției materiale și a succesului financiar. Aurul fizic a protejat, de asemenea, bogăția celor care îl posedă și a acționat ca o monedă universală fără egal.

Contacte utile pentru lingouri aur pur de 24k:

Magazin Gia Iulius Town orar 10-22: 0372280356

Magazin Gia Sediu, orar 10-18: 0372373014



Search engine powered by ElasticSuite