Perle adevarate. Cum le recunosti, cum le alegi si cum sa le porti?

Perle adevarate. Cum le recunosti, cum le alegi si cum sa le porti?

Diamantele sunt cele mai bune prietene al unei femei, sau așa se spune. Dar ce spuneți de perle? Perlele pot fi la fel de frumoase și valoroase ca diamantele și pot avea diferite forme, dimensiuni, culori și prețuri.

Perlele sunt o bijuterie atemporală și acest lucru le face perfecte pentru orice ocazie sau ținută! Cu toate acestea, este esențial să știți că nu toate perlele comercializate in bijuterii au aceeasi valoare. În acest articol, vom explica diferența dintre perlele autentice și perlele false, dintre perlele naturale si perlele de cultura, astfel încât să nu vă mai faceți griji cand doriti sa achizitionati perle valoroase.

Iată câteva tips-uri rapide pentru a analiza dacă o perla este falsa:

Verificati pretul

Una dintre cele mai simple moduri de a spune dacă o perlă este falsă sau reală este să te uiți la preț. Pretul unui colier cu perle adevărate variază de obicei incepand cu 500 de lei, dacă este făcut din perle de apă dulce, pana la 10.000 euro dacă este făcut din perle Akoya. Dacă vedeți perle de vânzare care sunt listate sub 100-150 euro, atunci probabil că nu merită timpul tau. Prețul este un factor esențial, deoarece unele perle mai ieftine sunt făcute din plastic.

Verificați suprafața

Un lucru pe care ar trebui să-l cauți atunci când vine vorba de testarea perlelor este verificarea suprafeței acestora. Perlele false vor avea adesea un aspect foarte lustruit și strălucitor, fără semne pe ele.

Perlele nu sunt în mod natural la fel de netede și pot conține unele imperfecțiuni pe suprafețele lor, cum ar fi zgârieturi mici, pete de culoare sau umflături numite „perla”. Cu cât perla este mai perfectă, cu atât este mai puțin probabil să fie reală. În plus, perlele false vor avea adesea o textură aspră, cretă, cu defecte vizibile la suprafață pentru ca vor incerca sa imite imperfectiunile perlelor naturale.

Verificați strălucirea

Perlele autentice sunt mai strălucitoare decât perlele false. Puteți măsura strălucirea în luciu, care este intensitatea și moliciunea suprafeței unei perle, în general, are de-a face cu cât de strălucitoare și clară arată o perlă.

Perlele naturale au mai multă strălucire decât cele artificiale, deoarece se formează nu se fabrica. În schimb, obiectelor artificiale le lipsește același nivel de strălucire. Perlele false sunt, de asemenea, mai reflectorizante decât perlele reale, deoarece sunt fabricate din materiale care nu împrăștie și nu absorb lumina.

Observați culoarea

Perlele autentice sunt în general mai cremoase și mai albe la culoare decât cele artificiale, care pot avea o nuanță galbenă. Neregulile în umbră indică, de asemenea, că este fals. De exemplu, o perlă falsă va avea o nuanță plictisitoare, alb-cenușie, în timp ce o perlă naturală va avea o strălucire irizată cu culori variind de la alb la negru.

Cea mai comună culoare pentru perle este albul, dar perlele pot fi disponibile și în alte culori. Perlele albe, de exemplu, pot fi vopsite pentru a crea alte culori, cum ar fi roz sau negru. Dacă nu ești sigur dacă perla ta este falsă sau nu, pune-o în oțet timp de aproximativ 10 minute pentru a vedea dacă devine galbenă. Acidul din oțet va reacționa și va transforma perla falsă într-o nuanță maro-gălbuie, în timp ce perlele adevărate nu își schimbă culoarea.

Bineînțeles, acestea sunt câteva tips-uri rapide pentru a nu fi înșelat la tarabe sau când descoperi "vânzători de bijuterii" pe rețelele de socializare. Însă o verificare conforma se face doar in bijuteriile specializate si ideal ar fi sa va achizitionati perle numai din bijuterii autorizate.

Ce inseamna perle naturale?

perle naturale

Perlele naturale se dezvolta in ape sarate, intr-un mediu salbatic, in mări si in oceane. Chiar daca omul le cultiva in mări si in oceane, ulterior, dupa cultivarea lor, factorul uman nu mai poate interveni cu absolut nimic in cresterea si dezvoltarea lor care are loc pe parcursul a 8-12 ani pana cand pot fi recoltate. Iar la recoltare doar un procent de 15% din perlele gasite sunt frumoase si potrivite pentru bijuterii din metale nobile. Am auzit adesea oameni spunand ca perlele cultivate de mana omului (chiar daca cultivarea se face in ape sarate) nu sunt perle naturale. Insa atata timp cat mediul in care sunt cultivate nu poate fi cu nimic influentat sau controlat de om, nu putem vorbi despre perle artificiale, asa cum nu putem spune despre copiii nascuti prin fertilizare in vitro ca sunt copii falsi. Omul poate cultiva o perla insa daca mediul este salbatic, iar procesul de formare este de 10 de ani si neinflunetat de om, perlele sunt naturale. Pretul acestor perle este ridicat din cauza ca se gasesc tot mai greu si tot mai putine perle frumoase care pot fi valorificate, din cauza poluarii. Recoltarea se face numai intr-o singura perioada a anului si foarte putine perle sunt cu adevarat nestemate.

Ce inseamna perle de apa dulce?

perle de cultura

Perlele de apa dulce sunt perle cultivate in ape controlate de om, intr-un mediu de aqua cultura. Aici procesul de formare al perlei este mult mai rapid, este influentat de factorul uman in permanenta si desi unii numesc aceste perle tot naturale, pretul este mult mai accesibil iar valoarea lor ramane constanta in timp, pentru ca nu sunt probleme cu cantitatea limitata sau recoltari anevoioase.

Ganduri finale pentru comunitatea Gia

bijuterii cu perle naturale

Perlele sunt un plus de valoare si de frumusețe pentru orice colecție de bijuterii și nu se demodează niciodată. De la coliere la cercei, îți poți asorta bijuteriile cu perle in orice tinuta. Când cumpărați perle online sau dintr-un magazin, asigurați-vă ca aveti specificate tipul de perla, marimea, calitatea.

Este important să vă asigurați că aveți informațiile corecte înainte de a face o achiziție pentru ca perlele naturale recoltate din ape sarate sunt o investitie si o valoare care creste in timp.



Search engine powered by ElasticSuite