Alegerea unor bijuterii din aur de calitate: detaliile care fac diferenta

Alegerea unor bijuterii din aur de calitate: detaliile care fac diferenta

Originile aurului

Modul în care se formează aurul este mai degraba spectaculos, decât misterios.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii de știință, au ajuns la concluzia ca aurul provine din reacțiile de fuziune nucleară ale stelelor, atunci când acestea se află în ultima fază a vieții. Aurul este prezent în cantități mari în nucleul Pământului. Prezența sa se datorează, în principal, ploilor de meteoriți ce au avut loc cu aproximativ 4 miliarde de ani în urmă.
Frumusețea acestui metal se datorează, de cele mai multe ori, rarității sale.

Această caracteristică, plus rezistența sa excelentă la coroziune sau oxidare, îl fac un metal nobil.
Aurul este folosit în multiple domenii și utilizări.

Desi cel mai mare producător de aur din lume, la momentul actual, este China, noi, BIJUTERIA GIA, evitam sa importam bijuterii din aceasta sursa.

Ramanem fideli caselor si fabricilor aristocrate in domeniu, din Europa, pentru: calitate, aliaje, finisaje, culoare si nobilime. Descoperiti bijuteriile noastre realizate in Italia, aici.

1. Marcajul aurului

Cum se marcheaza bijuteriile din aur:

Aur de 9 karate (9k)-marcaj 375
Aur de 10 karate (10k)-marcaj 417
Aur de 12 karate (12k)-marcaj 500
Aur de 14 karate (14k)-marcaj 585
Aur de 18 karate (18k)-marcaj 750
Aur de 20 karate (20k)-marcaj 833
Aur de 22 karate (22k)-marcaj 916
Aur de 24 karate (24k)-marcaj 999

Mulți dintre voi ne-au intrebat, nu o data, ce înseamnă marcajele de pe bijuteriile din aur și ce relevanta au acestea. Explicația este destul de simpla: numărul marcat reprezintă câte parți de aur pur se găsesc într-o mie de parți de material.

Verighete aur

Tocmai de aceea, aurul de 24 de karate, cunoscut sub denumirea de “AUR PUR”, ar trebui să fie marcat cu 1000. În realitate, aurul pur nu este folosit in crearea de bijuterii pentru ca este moale și maleabil, dar noi il folosim in realizarea lingourilor din aur fin, incepand de la 10 grame in sus.

Aurul se aliază cu anumite metale pentru a-și crește durabilitatea. Aurul are o culoare închisă atunci când conține mai mult cupru și mai puțin argint. Dacă aurul se aliază folosind cupru are o culoare rozalie.

Aurul alb este o combinație între argint, platină și nichel.

Descopera o varietate larga de coliere din aur (lant cu pandant, lanturi si coliere), aici .

O decizie importanta atunci cand achizitionati o bijuterie este metalul din care aceasta este creata: aur, platina sau alte materiale. Daca te intrebi: ar trebui sa optez pentru aur de 14K sau sa cresc investitia si sa aleg aur de 18K, noi iti oferim cateva informatii.

Foarte multi clienti ne intreaba in magazine daca este adevarat ca aurul de 14K este mai dur decat aurul de 18K. Duritatea dintre cele doua aliaje este practic apropiata, insa alegerea aurului de 14k pentru bijuteriile fara pietre pretioase este una foarte buna, pentru ca pot fi purtate zilnic. Aurul de 18k devine mai maleabil si se pot realiza monturi perfecte pentru prinderea diamantelor, a smaraldelor si a altor pietre pretioase. Dar de aceste bijuterii, inclusiv purtatoarea are mai multa grija.

In categoria noastra de ceasuri de lux, veti observa ca majoritatea producatorilor ofera carcase si bratari din aur de 18K. Pentru ca aurul poate astfel incat sa isi pastreze stralucirea mai bine in timp. Pornind de la aliajele master folosite – pentru a obtine aliajele din aur de 14K sau 18K, de anumite culori, cu anumite proprietati fizice – maleabilitate, grade de reflexivitate – si pana la procesul de prelucrare si alte tratamentele speciale aplicate.

Cand vine vorba de pretul aurului, multe lucruri nu se vad cu ochiul liber. Un prim exemplu care ne vine in minte este intrebarea: de ce o bijuterie din aur de brand, este mai scumpa decat una non-brand?

Doar din cauza costurilor de marketing ale brandurilor respective? Nu doar. De cele mai multe ori brandurile respectabile, folosesc cele mai bune aliaje, tehnici si fabrici de renume care lucreaza impecabil. Chiar daca nu sunt cele mai eficiente ca si costuri, noi urmam acelasi model de lucru in crearea bijuteriilor noastre pentru a livra cea mai buna calitate.

Bijuteriile noastre cu pietre pretioase realizate in fabrici de renume precum Alfieri St John, Sinico sau legendara casa Frank Trautz te vor convinge sa faci cea mai buna alegere atunci cand iti alegi o bijuterie.

Alte lucruri care sunt evidente se refera la cei care nu au purtat bijuterii din aur. Pentru acest gen de public este destul de dificil sa protejeze bijuteria, insa totul se invata. O bijuterie din aur transmite din caracterul purtatoarei. De-aceea modul in care depozitam o bijuterie, o ingrijim si mai ales evitarea contactului repetat cu alte metale sau piese dure, se vor vedea pe fiecare bijuterie detinuta. Cu timpul apare si conexiunea cu bijuteria respectiva si semnificatia, care nu ne lasa sa ne despartim usor de ea.

Descoperiti bijuteriile noastre din aur de 14k si alege dintr-o paleta larga de inele, cercei, coliere sau lanturi si pandantive. Iar pentru bijuteriile cu pietre pretioase, pentru inele de logodna si mai ales pentru verighetele cu diamante, aurul de 18k este cea mai buna alegere.

inel logodna

Ferește-te să cumperi bijuterii din aur de pe site-uri obscure sau de pe pagini de instagram. Cel mai bine este sa verifici bijutierul sau bijuteria, sa aiba vechime si cere recomandari. Chiar dacă bijuteriile găsite pe internet au poze atractive sau preturi mici, nu uita ca o bijuterie văzută în realitate arată cu totul altfel decât in poze. Chiar si pe site-ul nostru amintim clientilor adeseori ca bijuteriile din aur sunt finejewlery, delicate, mici si finute si intotdeauna obiectivul foto se apropie la milimetri distanta pentru a-i suprinde frumusetea. Cere-ne mai multe poze cand nu esti sigur de dimensiunea sau forma unei bijuterii si iti vom raspunde bucurosi.

Noi, imbracam femeia in aur din 1996 si suntem cunoscuti pe piata de vest a Romaniei prin cele patru magazine fizice GIA si atelierul nostru cu bijutieri certificati.

Te așteptăm în magazinele Gia si pe site-ul nostru, unde vei descoperi Colectia din aur Geometrica si multe alte piese unice din aur.

www.bijuteria-gia.ro



Search engine powered by ElasticSuite