Tipuri de diamante: care sunt si cum il alegi pe cel potrivit

Tipuri de diamante: care sunt si cum il alegi pe cel potrivit

De-a lungul timpului au existat diferite sisteme de clasificare ale diamantelor, cu toate că milenii la rând cel mai important criteriu de evaluare l-a reprezentat strict dimensiunea pietrei.

Cel mai popular sistem de evaluare, utilizat astăzi de către toți marii producători, este cel stabilit în anul 1953 de către GIA Gemological Institute of America.

Este vorba de sistemul de evaluare cunoscut în lumea întreagă sub forma de cei 4C:

  1. Claritate
  2. Culoare
  3. Tăietură (Cut)
  4. Carat

Despre aceasta clasificare gasiti detalii relevante in articolul nostru detaliat: Cum sa alegi inelul de logodna.

In acest articol vom vorbi despre DIAMANT, privindu-l din perspectiva bijuteriei, rafinamentului, eleganței, distincției şi al aerului nobil pe care îl emană această nestemată, ținând cont de detaliile tehnice ale acesteia, pentru a înțelege mai bine de ce se afla în vârful listei gemelor.

TIPURI DE TĂIETURI ALE DIAMANTULUI

diamond cuts

La Bijuteria GIA, te vom învăța despre diferitele tipuri de tăieturi ale diamantului și despre cum să alegi forma perfectă care va uimi purtatoarea. Si aminteste-ti, nu este vorba despre marime, atunci cand alegi bijuteria cu diamant.

DIAMANT TĂIETURA ROUND


Diamantele rotunde reprezintă peste două treimi din diamantele vândute, ceea ce o face cea mai populară formă de pe această listă. Cu 58 de fațete, strălucirea unui diamant rotund este incomparabilă. Stilul său clasic și strălucirea supremă sunt ceea ce face această formă atât de dorită. Si poate va asteptati sa gasiti aceasta taietura doar la inelele de logodna, insa este intalnita la cele mai frumoase coliere tennis, la bratarile tennis atat de iubite si mai ales la cerceii tennis si cerceii studs solitaire. La Gia, colectia clasica tennis are cele mai stralucitoare diamante rotunde.


DIAMANT TĂIETURA PRINCESS
Una dintre cele mai noi forme de diamant, tăietura princess combină strălucirea unui diamant rotund cu marginile ascuțite ale unui pătrat. Este cel mai popular diamant pentru stralucirea fantezista.


DIAMANT TĂIETURA EMERALD
Diamantele-smarald sunt cele mai remarcabile pentru tăieturile lor lungi și drepte, care seamănă cu treptele. Sunt cunoscute ca alegerea preferată pentru oricine dorește o piatră mai mare la un preț mai mic.


DIAMANT TĂIETURA ASSCHER
Diamantele Asscher sunt asemănătoare cu taietura smarald, dar cu mai multă strălucire. Au o masă mai mică și margini tăiate pentru un plus de stil și fler.


DIAMANT TĂIETURA RADIANT
Diamantele strălucitoare seamănă cu forma unui smarald cu fațete adăugate și colțuri tăiate. Este o alegere excelentă pentru cele care isi doresc mai multă strălucire și un inel sofisticat la un pret mai bun decat taietura rotunda.


DIAMANT OVAL

Similar cu diamantele rotunde, diamantele în formă ovală posedă strălucire și durabilitate ridicate. Sunt o alegere populară pentru inelele de logodnă, deoarece par mai mari decât alte forme de același carat.


DIAMANT MARQUISE
Forma alungită a marchizei măgulește mâna și atrage atenția datorită caracteristicilor sale unice. A existat de secole, ceea ce o face una dintre cele mai atemporale forme pe care le-ar putea purta o doamna.


DIAMANT IN FORMA DE PARĂ
Combinând forma diamantelor rotunde și tăiate în marchiză, diamantul pară este adesea denumit diamantul „lacrimă”. Deoarece perele nu sunt o tăietură ușoară în lumea diamantelor, ele sunt destul de greu de găsit.


DIAMANT CUSHION
Diamantele tăiate cushion au fost numite după forma lor „de tip pernă”. Ele pot fi pătrate sau dreptunghiulare și prezintă margini netede, curbate. Taietura cushion este populara si dorita de iubitoarele stilului old-money sau vintage.


DIAMANT INIMA

Diamantele în formă de inimă sunt simbolul suprem al iubirii. Aceste diamante trebuie să fie simetrice, astfel încât să pară perfecte pe mâna purtătorului. Diamantele în formă de inimă sunt pentru romanticii clasici.

Înainte de a decide asupra formei preferate de diamant pentru inelul de logodnă sau orice altă bijuterie fină, ia în considerare aceste patru elemente cheie.

1.STILUL DIAMANTULUI

Dacă partenera ta are un stil tradițional, atunci cel mai probabil ar prefera un diamant rotund. Formele fancy de diamant, cum ar fi diamantele ovale, cusher, asscher, radiant, prințesă, pară, smarald, marchiză și în formă de inimă sunt rezervate celor cu un stil bine conturat sau chiar excentric.

2. STRĂLUCIREA DIAMANTULUI

Cu cât o tăietură cu diamant are mai multe fațete, cu atât va străluci și va străluci mai mult. Unele dintre cele mai strălucitoare tăieturi de diamant includ formele rotunde, prințesă, asscher și radiant.

3. DESIGN-UL BIJUTERIEI

Unele forme de diamant arată mai bine in modele de bijuterii atipice. Suntem obisnuiti cu modelul clasic solitaire sau trilogy (trei pietre). Insa toate taieturile se potrivesc bine cu elemente de design. Cu cat alegi un design mai diferit, cu atat femeia se va simti mai unica.

4. COSTUL

Nu toate formele de diamant sunt similare ca preț. Taietura rotunda este cea mai scumpa, în timp ce smaraldul, prințesa și radiantul costă mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că în timpul procesului de tăiere, pe diamantele rotunde este îndepărtat mai mult „diamant brut” decât pe orice altă piatră. Cu cat este eliminat mai mult diamant brut, prețul creste, deoarece se folosește semnificativ mai puțin din piatra originală.

La GIA, recomandăm oricui nu este sigur să opteze pentru un diamant rotund. Sunt cele mai populare, atemporale și cu siguranță cele mai atrăgătoare datorită numărului de fațete și străluciri în comparație cu restul formelor. Diamantele rotunde bifează toate casetele când vine vorba de stil, strălucire, design și cost si va invitam sa descoperiti colectia noastra FOREVER CLASIC IN TENNIS DIAMONDS.

Alăturați-vă nouă pentru o consultație fără obligații unde vă putem explica personal procesul de achiziție al diamantelor și vă vom ajuta să luați cele mai informate decizii atunci când vine vorba de selectarea diamantului perfect.



Search engine powered by ElasticSuite