TOP 10 cele mai apreciate branduri de ceasuri din lume

TOP 10 cele mai apreciate branduri de ceasuri din lume

Industria luxului ne fascinează uneori prin modele și mai ales prin cifre. Pentru cei mai mulți dintre noi, este cel mult ceva aspirațional sau mai degrabă la capitolul informare si divertisment.

Ceasurile de lux sunt adesea cap de afiș la licitațiile de top la nivel global. Există mulți pasionați de ceasuri de mână, unii apreciază mai ales ceasurile vechi, cu mecanisme complicate, alții caută ceasuri din materiale prețioase. Cert este că există branduri de ceasuri de mână care produc ceasuri bărbătești și ceasuri de damă cu totul prestigioase, ceasuri care reprezintă bunuri de preț cu o durabilitate îndelungată. Sunt genul de ceasuri de lux care pot ține o viață sau care chiar pot fi lăsate moștenire. Evident, brandurile de top produc și ceasuri ceva mai accesibile publicului larg, dar tot reprezintă un efort financiar semnificativ.

Deși online găsești atât de multe modele de ceasuri de mână ieftine, iată mai jos informații despre mărcile de ceasuri care se asociază puternic cu stilul desăvârșit și prestigiul. Unele ceasuri sunt mai mult decât accesorii, sunt bijuterii și obiecte de artă ce pot fi trecute la capitolul investiții. Pentru ceasurile de zi cu zi, noi recomandăm modelele de ceasuri de mână ieftine, dar cu aspect și funcționalitate premium.

Patek Philippe

Patek Philippe este unul dintre cele mai prestigioase branduri de ceasuri de mână la nivel global. Producătorii au pus mereu accent pe inovație. De altfel, de această marcă se leagă chiar istoria ceasurilor de mână. Compania elvețiană a produs în anul 1868 un ceas prețios, o bijuterie - ceas pentru contesa Koscowicz din Ungaria. Este primul ceas de mână documentat istoric. Patek Philippe pune mereu accent pe inovație și estetică, cu piese care impresionează orice iubitor de ceasuri. Modelele au o mecanică foarte complexă și creează adesea recorduri la nivel de mecanisme, dar și la nivel de sume adjudecate în licitații. În prezent, cel mai scump ceas din lume este un Patek Philippe. Aceste ceasuri se pot comanda online, fiind comercializate în magazine de lux din întreaga lume.

Longines

Având sediul central în Saint-Imier, în Elveția, brandul Longines este apreciat pentru elevanța și performanța modelelor sale. De asemenea, pasionații de ceasuri de mână de lux consideră ceasurile Longines extrem de rezistente, de durabile. Firma a fost fondată în anul 1832 de către Auguste Agassiz și este în prezent parte din Swatch Group. Ceasurile Longines pot fi cumpărate și la prețuri ceva mai accesibile, dacă ne referim la modelele de bază. Longines, care are drept motto sintagma "Eleganța este o atitudine", a creat primul ceas cronograf în anul 1878. Longines a jucat un rol de pionierat în multe descoperiri tehnologice de cronometrare de-a lungul timpului, cu o prezență deosebit de puternică în domeniul sportului.

Rolex

Probabil cel mai popular brand de lux la nivel global este Rolex, cunoscut și apreciat de foarte multe persoane. Rolex este o marcă de prestigiu, apreciată pentru aspect și funcționalitate. Interesant este că Rolex a fost fondată la Londra de către germanul Hans Wilsdorf în anul 1905, dar rapid și-a mutat sediul în Elveția, la Geneva, unde există și astăzi. Rolex a înregistrat peste 400 de brevete de-a lungul istoriei sale. Cu mai bine de un secol în urmă, Hans Wilsdorf a creat cel mai precis și de încredere ceas de mână. Brandul produce mai departe ceasuri, îmbunătățind permanent tehnologia.

Cartier

Cartier este un brand franțuzesc, apreciat foarte mult în lumea modei, cu modele de ceasuri de mână și bijuterii care se confundă cu domeniul luxului. Cartier este un brand popularizat de multe vedete, asociat cu prestigiul și eleganța desăvârșite. Marca este considerată acum una exclusivistă, așa cum a fost de fapt încă de la început, un brand pentru aristocrați și chiar pentru regalitate. Este o marcă franțuzească, din Paris, inima lumii modei. Pe lângă ceasuri, Cartier oferă acum și alte accesorii, precum brățări și ochelari de soare - toate modele de lux, desigur.

Chopard

Renumit producător de bijuterii și ceasuri de lux, Chopard este un brand apreciat de cunoscători. Firma a fost fondată în anul 1860 în Sonvilier, Elveția, de către Louis-Ulysse Chopard, având în prezent sediul la Geneva. Pandantive, inele, brățări, cercei, medalioane - o mulțime de bijuterii rafinate, de lux, sunt disponibile în oferta actuală a companiei. În categoria de ceasuri de mână există ceasuri de excepție, cu o mulțime de complicații, pe placul colecționarilor de ceasuri de lux. Toate modelele se remarcă prin design inovator și valoare artistică. Cu cronometre distincte, atenție superioară la detalii și inovație tehnologică de ultimă generație, Chopard este unul dintre cele mai importante mărci de ceasuri de lux din lume.

Omega

Ceasurile Omega pot fi considerate un lux relativ accesibil. Există modele de ceasuri pe mai multe categorii, de la cele entry - level, până la luxul desăvârșit. Despre Omega se spune că este un brand cu reputație stelară, căci ceasurile sale sunt singurele care au călătorit în spațiu și au ajuns pe Lună! Ceasurile Omega sunt singurele aprobate de NASA pentru a fi purtate în misiunile spațiale. De peste 170 de ani, modele de ceasuri cu logo-ul Omega sunt purtate de lideri ai lumii și de persoane emblematice pentru istorie. Compania investește în inovație și oferă ceasuri foarte rezistente în diverse condiții deosebite, inclusiv pentru scufundări în adâncul oceanelor. Omega s-a asociat cu sportul la Jocurile Olimpice, dar a fost furnizor și pentru forțele militare britanice și americane încă de acum 100 de ani.

Audemars Piguet

Mai puțin cunoscut publicului larg, Audemars Piguet este un brand de ceasuri de lux apreciat de pasionații de astfel de veritabile piese ce validează excelența și rafinamentul. Brandul de lux Audemars Pigeut a fost lansat în anul 1873 de către doi prieteni - Jules-Louis Audemars și Edward-Auguste Piguet. Ceasurile mecanice produse sub acest brand sunt realizate cu eleganță, au finisaje impecabile și o funcționalitate impresionantă. Brandul este faimos pentru crearea primului ceas de sport din oțel de lux, Royal Oak și primul ceas supradimensionat, Royal Oak Offshore. Ceasurile Audemars Piguet sunt disponibile la prețuri foarte mari, cele mai ieftine costând mii de euro, iar cele mai scumpe, zeci și sute de mii de euro.

Tag Heuer

De-a lungul istoriei de 150 de ani a brand-ului, generatii de maestri ceasornicari au fost responsabili pentru fiecare stadiu al unui proces extrem de detaliat: asezarea indicatoarelor pe cadran, polisarea manuala a carcasei de otel, asamblarea atenta a rotilor si pinioanelor abia vizibile cu ochiul liber, etc. Fiecare ceas TAG Heuer contine intre 150 si 500 de componente ce necesita cateva sute de operatii. Fiecare ceas TAG Heuer este unic: maiestria orologera elvetiana se imbina cu cea mai avansata tehnologie pentru a garanta rafinamentul, calitatea, perfectiunea. TAG Heuer nu face compromisuri atunci cand vine vorba de calitate, urmand o filozofie ce imbina inovatia, perfectiunea si precizia. Ceasurile sunt supuse unor teste de verificare a calitatii: rezistenta la apa, rezistenta la uzura cauzata de trecerea timpului, rezistenta la temperaturi extreme, rezistenta la mediul exterior, rezistenta la manipulare, rezistenta la vibratii, rezistenta la socuri, rezistenta functiilor in timp, rezistenta la abraziuni si analiza materialelor si a placajului metalic.

Ambasadorii brand-ului TAG Heuer: Tiger Woods, Maria Sharapova, Brad Pitt, Uma Thurman, Shah Rukh Khan, Lewis Hamilton, Steve McQueen, Jack Heuer si Jenson Button.

Carl F Bucherer

Ceasuri de o precizie care atinge perfecțiunea. Astfel sunt caracterizate modelele produse de brandul Carl F. Bucherer. Compania elvețiană de ceasuri are o experiență de peste un secol în sectorul de producție al instrumentelor contemporane de măsurat timpul. Toate modelele se încadrează în segmentul premium de design și calitate. Tradiția îmbinată cu creativitatea și inovația, au fost marca cu care Carl F. Bucherer s-a impus în clasamentul celor mai prestigioși producători de ceasuri elvețiene.

Ceasuri elvetiene de lux prin perfectiune tehnica si frumusete, prin traditie si prin forta inovatiei, manufacturate in Lucerne din 1888. Increderea in sine este o preconditie esentiala pentru a deveni antreprenor. Increderea in sine a lui Carl Friedrich Bucherer s-a bazat pe creativitate, abilitati tehnice, prudenta si o respectare constanta a obiectivelor sale. De la formarea sa in urma cu peste 130 de ani, compania a ramas in proprietatea exclusiva a familiei Bucherer, continuitatea, spiritul liber si independenta antreprenoriala fiind astfel caracteristicile esentiale ale brandului, asa cum este si dinamismul care a asezat mereu ceasurile Carl F. Bucherer intr-un mod decisiv, inaintea timpului.

Tissot

Un alt brand elvețian cu tradiție, Tissot a fost fondat de Charles-Félicien Tissot și de fiul său, Charles-Émile Tissot, în orașul Le Locle, în 1853. Câțiva ani mai târziu, Émile a plecat în Rusia și a dat lovitura cu vânzarea ceasurilor de buzunar Tissot. La fel ca Omega, brandul cu care a fuzionat în 1930, Tissot are legături strânse cu lumea sportului și a cronometrat mai multe competiții și campionate mari.

Gaseste cateva dintre aceste branduri in magazinele noastre si aici, in categoria CEASURI.



Search engine powered by ElasticSuite