Despre perfectiune, cu marele Carl F. Bucherer

Despre perfectiune, cu marele Carl F. Bucherer

Ceasuri de o precizie care atinge perfecțiunea. Astfel sunt caracterizate modele produse de brandul Carl F. Bucherer.

Compania elvețiană de ceasuri are o experiență și expertiză de peste un secol în sectorul de producție al instrumentelor contemporane de măsurat timpul. Toate modele se încadrează în segmetul premium de design și calitate. Tradiția îmbinată cu creativitatea și inovația, au fost marca cu care Carl F. Bucherer. s-a impus în clasamentul celor mai prestigioși producători de ceasuri elvețiene.

O afacere de familie, din 1888

Carl F. Bucherer. este o companie faimoasă care produce și distribuie ceasuri de lux în întreaga lume. Firma a luat ființă în 1888 în Lucerne, și încă din primul an de la lansare a fost deținută integral de familia Bucherer. Întreaga istorie și dezvoltare a companiei s-a clădit în jurul lui Carl Friedrich Bucherer, un vizionar al acelor vremuri care a creat piese de orologie atemporale, dar a căror faimă a dăinuit peste ani. Combinând extravaganța cu apetitul pentru frumos, ceasurile Carl F. Bucherer rămân și în zilele noastre adevărate capodopere care reflectă măiestria ceasornicarilor elvețieni.

Doi fii: un bijutier și un ceasornicar

Totul a început în orașul de pe malul Lacului celor Patru Cantoane, Lucerne. Carl Friedrich Bucherer a pus bazele unei afaceri cu domeniul de activitate comercializarea bijuteriilor și ceasurilor. Cei doi fii ai săi, Carl Eduard și Ernst au fost pregătiți încă din fașă să preia și să ducă mai departe tradiția familiei, lucru care s-a și întâmplat. Carl Eduard a studiat meseria de bijutier la Londra, unde se specializează în designul carcaselor, iar Ernst îmbrățișează meseria de ceasornicar, deprinzându-se cu tainele acestui meșteșug în Saint-Imier, în zona franceză a Elveției.

30 de ani de experiență

O nouă abordare...

Patru ani mai târziu cei doi tineri se întorc în orașul natal și își conving tatăl să lanseze propria linie de ceasuri de damă. Colecția care este rezultatul muncii și fanteziei celor doi fii al lui Bucherer este dedicată exclusiv femeilor și este creată în stilul Art Deco. Lansarea colecției coincinde și cu un moment aniversar în istoria afacerii de familie Carl F. Bucherer - aniversarea a 30 de ani de la deschiderea primului magazin de ceasuri în Lucerne.

...și o premieră

Momentul este marcat și de o altă premieră: folosirea pentru prima dată a siglei „C. Bucherer” pe cadrul ceasurilor fabricate. În zilele noastre, aceste piese din prima colecție de ceasuri în stilul Art Deco și decorate cu sigla companiei sunt printre cele mai vânate piese de colecționari.

Stilul Art Deco, pe încheietura mâinii

Lansată în 1919, colecția de ceasuri pentru femei inspirată din stilul Art Deco a fost o gamă revoluționară. Carl Friedrich Bucherer a fost unul dintre primii producători de ceasuri care s-a axat pe producția ceasuri de mână, un stil revoluționar la acea vreme. Modelele gamei, fie că vorbim despre cele încrustate cu pietre prețioase, sau despre cele cu carcasă octogonală, au cucerit în scurt timp inimile femeilor și au avut un succes răsunător. Excepționalele instrumente de măsurat timpul pentru femei au dominat preferințele femeilor și în următoarele decenii.

Capodopera încrustată în diamante

Una dintre capodoperele Carl F. Bucherer a fost ceasul din platină a cărui carcasă și brățară a fost îmbogățită cu nici mai mult, nici mai puțin de 170 de diamante. Modelul a fost lansat la începutul anilor `30. În aceeași perioadă, ceasurile în carcase cu forme neobișnuite s-au bucurat de cel mai mare succes: ceasul broșă în formă de caleașcă, sau ceasurile din aur cu curea de piele, dar și modelele de ceasuri de buzunar sau de mână pentru bărbați au dominat preferințele bărbaților și femeilor deopotrivă. Carl F. Bucherer a demonstrat că inovația și eleganța se pot îmbina perfect atunci când vine vorba despre creațile sale.

Compania urmează același trend ascendent în perioada anilor `50 și `60. Modelele exclusiviste, creații inovatoare și mecanisme din ce în ce mai sofisticate și complicate aveau să domine producția de ceasuri a casei Carl F. Bucherer în această perioadă. Compania a rămas un trend-setter în materie de ceasuri.

Constant în inovație

Urmând cursul istoriei se poate observa că ceasurile Carl F. Bucherer au fost concepute cu mecanisme din ce în ce mai complicate: de la afișarea orelor pentru diverse fusuri orare, la cronografe de înaltă precizie și mecanisme cu funcția Fazele Lunii. Designul și mecanismul ceasurilor Carl F. Bucherer au fost mereu în concordanță cu stilul contemporan, dar au păstrat mereu principala caracteristică a artei orologiei elvețiene: precizia.

Un tribut adus fondatorului companiei

Cu prilejul aniversării unui secol de la înființare, maeștrii ceasornicari au conceput un ceas de buzunar, care păstra întocmai specificul perioadei în care compania a fost înființată. Modelul este un tribut adus celui care a pus bazele renumitului brand. Totodată, a fost modul prin care compania a demonstrat că tehnica orologeră a companiei încă joacă un rol dominant în manufactura de ceasuri.

Excelență, precizie și rafinament

Din 1919 Carl F. Bucherer a cultivat arta meșteșugului ceasornicăriei și a făuriri bijuteriilor și a contribuit la dezvoltarea și inovarea acestora. Cu meticulozitate îmbinată cu tehnica de ultimă oră, Carl F. Bucherer produce în prezent modele care impun noi standarde în materie de mecanisme orologere și design. Crearea unui ceas implică un proces elaborat, structurat în mai multe etape. Fiecare proiect începe cu creionarea schițelor prototipului. Urmează modulele care prevăd stabilirea funcțiilor mecanismului care însuflețește ceasul și abia apoi procesul de fabricație propriu-zis. De la stadiul de prototip până la primul ticăit al ceasului, fiecare model trece prin etape laborioase și sute de pași în procesul de fabricare. Parte dintre aceștia reprezintă manufactura, iar restul ține de procesul mecanizat de producție. Carl F. Bucherer deține un centru de expertiză pentru cercetare, dezvoltare și producție în Sainte-Croix.

Ceasurile bijuterie, capodoperele Carl F. Bucherer

Producerea bijuteriilor din cele mai minunate pietre prețioase este un meșteșug antic și perpetuat de-a lungul timpului. Carl F. Bucherer cultivă acest meștesug tradițional și îl îmbină perfect cu cel al ceasornicăriei. Doar cele mai de preț pietre prețioase și diamante fac parte din podoabele care îmbogățesc și înfrumusețează fiecare model de ceas produs de renumitul brand elvețian. Iar aceasta se poate observa în atitudinea și privirea fiecărie femei care deține în colecția personală un astfel de exemplar. Filosofia fondatorului este păstrată cu sfințenie de urmașii săi și piesele colecțiilor care prind viață sub sigla companiei. Minunatul parcurs al brandului Carl F. Bucherer este dovada clară că, în ceea ce privește producția de ceasuri, eleganța și rafinamentul exclusivist, împreună cu tehnica și măiestria fac din aceste accesorii adevărate opere de artă.



Search engine powered by ElasticSuite