În ce sa investesti in 2023? Idei avantajoase pe termen lung

În ce sa investesti in 2023? Idei avantajoase pe termen lung

Bijuteriile din aur sunt o investiție bună?


Oamenii sunt atrasi de aur de mii de ani. Chiar și astăzi, a avea bijuterii din aur este un simbol al statutului și al pozitionării financiare. Oamenii iubesc magazinele de bijuterii si achitioneaza colectii intregi de coliere, inele, cercei și orice altceva pot purta pentru a arata bine si pentru a-si proteja cheltuielile.

În ciuda popularității sale, totuși, bijuteriile din aur sunt o investiție bună? În această postare, vom acoperi tot ce trebuie să știți despre bijuteriile din aur si ceasuri și dacă merită banii.

Sumar articol

1. Oamenii și aurul: una dintre cele mai puternice relații din istorie

2. Aurul ca Simbol si Statut

2.1.Bijuterii din aur și celebrități

2.2. Bijuterii din aur din perspectiva cadoului

3. Dar ce credem despre bijuteriile de aur ca investiție?

4. Cum să cumpărați bijuterii din aur

4.1. Înțelegerea purității aurului

4.2. Diferite tipuri de aur

4.3. Găsirea vânzătorului potrivit

5. Bijuteriile din aur sunt potrivite pentru tine? Dar ce spui de ceasuri?

6. Investiția în ceasuri: este oare cel mai bun lucru pe care poți să îl faci?

6.1. Valoarea ceasurilor a crescut

6.2. Ce înseamnă o investiție bună în ceasuri?

6.3. Cum să investești în ceasuri

Gânduri finale

1. Oamenii și aurul: una dintre cele mai puternice relații din istorie


Fără îndoială, aurul este una dintre cele mai apreciate resurse ale umanității. De-a lungul istoriei, liderii lumii și civilizații întregi s-au ridicat și au căzut pentru a deține doar o fracțiune din aurul lumii. De la frumusețea sa imensă până la rezistența la degradare, aurul este (și probabil va fi întotdeauna) un simbol puternic și neclintit al bogăției, frumuseții și nemuririi.

Prima întâlnire umană cu aurul este în prezent necunoscută, dar știm din documentele arheologice că fascinația datează de mii de ani. Civilizațiile umane timpurii ar fi găsit probabil aur în peșteri sau curgând in râuri, cu mult înainte ca cineva să se gândească vreodată să-l extragă în vreun mod sistematic.

Gândacul de aur era deja în plin efect în rândul egiptenilor antici, în jurul anului 3.000 î.Hr. Egiptenii considerau aurul un semn al puterii divine și, prin urmare, l-au încorporat în templele lor. Faraonii au poftit după aur și chiar au creat mine și hărți pentru a căuta metale prețioase.

În timpul istoriei umane timpurii, mineritul și prospectarea aurului au necesitat un efort imens. Egiptenii, indienii, chinezii și alte civilizații au recurs la muncă de sclavi și prizonieri pentru a lucra în minele de aur. Astăzi, suntem încă în căutarea aurului, dar mineritul și prospectarea au devenit mai sofisticate, datorita tehnologiei si digitalizarii.

2. Aurul ca Simbol si Statut

Femeie in aur Când oamenii se gândesc la aur, de obicei își imaginează un statut înalt. Dacă te uiți la modul în care aurul este folosit în cultura noastră astăzi, nu este de mirare că încă avem o dorință extremă pentru el. Fie că este vorba de un ceas din aur, un iPhone auriu, un abonament gold sau un card de aur, nu putem scăpa de dragostea noastră pentru acest metal prețios.

Există ceva în aur care ne dă sentimentul de exclusivitate. Acest lucru se datorează probabil asocierii istorice a aurului cu cele mai puternice figuri ale lumii, care tind să-l etaleze ca un semn al talentelor lor sociale și politice.

2.1.Bijuterii din aur și celebrități


Este aproape imposibil să vezi un superstar care nu poartă cel putin un accesoriu din aur. Fie că este vorba despre un lanț de aur, un ceas sau un set de dinți, celebrităților le place să se asocieze cu aurul pentru a-și arăta statutul. În consecință, indiferent de clasa sociala din care fac parte, oamenii cumpara si aspira la bijuterii si ceasuri din aur.

2.2. Bijuterii din aur din perspectiva cadoului


Toată lumea adoră și caută sa dăruiască persoanei speciale un cadou valoros, din când în când. Unii ar putea spune că valoarea unui cadou nu contează, ci doar gestul. Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că dăruirea de bijuterii din aur va face o declarație de durată si reprezinta unul dintre cele mai reusite cadouri din istoria omenirii.

3. Dar ce credem despre bijuteriile de aur ca investiție?

Colier masiv aur 18k
Deși nu este deloc surprinzător că ne place să purtăm aur pe corpul nostru, pot bijuteriile din aur să fie mai mult decât o simplă declarație de modă? Deoarece aurul este un activ valoros, deținerea de bijuterii din aur este o strategie de investiții solidă?

Aurul pare să-și păstreze valoarea în timp, chiar și atunci când bursa este fluctuantă. Cu toate acestea, dacă doriți să vă țineti bani in bijuteriile din aur, va trebui să investiți într-un accesoriu substanțial (gramaje mari) pentru a face bani serioși. Deși investiția în aur poate fi o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul, va reaminitm ca lingourile din aur sunt cea mai puternică formă de investiție în aur.

Acestea fiind spuse, a avea bijuterii din aur în colecția ta poate fi o mișcare inteligentă. Mulți oameni din țările estice, cum ar fi China și India, au colecții extinse de bijuterii din aur. Adunarea unei colecții de bijuterii din aur poate funcționa ca o rezervă de urgență pentru vremurile grele.

Nu numai că aurul este o modalitate excelentă de a vă proteja împotriva volatilității pieței; este, de asemenea, un activ de negăsit pe care îl poți folosi atunci când nu ai bani de hârtie.

Unele dintre avantajele achiziționării de bijuterii din aur ca investiție sunt:

- Există o piață globală și o cerere mare pentru bijuterii din aur;
- Puteți purta investiția pentru a obține statut social;
- Aurul este rezistent la pătare, ramane la fel de valoros ca material chiar daca bijuteria este rupta sau defecta.

Unele dintre dezavantajele bijuteriilor din aur ca investiție sunt:

- Trebuie să-l depozitați fizic într-un loc sigur când nu îl folosiți;
- Bijuteriile din aur sunt ca o retentie (protectie a banilor cheltuiți) dar nu generează venituri pasive precum lingourile;
- Poate fi dificil să vinzi daca ai ales bijuterii cu adaos mare de brand, de aceea recomandam in zona de bijuterii sa va cumparati bijuterii din aur calitative fără adaos-uri de brand.

4. Cum să cumpărați bijuterii din aur

Acum că vezi că investiția în aur vine cu mai multe beneficii decat dezavantaje, cum cumperi corect bijuterii din aur?

Pentru început, va recomandam să vă asigurați că vă cumpărați produsele dintr-o sursă legala, cunoscuta in orasul dvs si cu experienta. Având în vedere valoarea aurului, există o mulțime de escroci și furnizori inferiori de care trebuie să va feriti. In special in mediul social media!

4.1. Înțelegerea purității aurului


Poate că ești deja familiarizat cu termenul „aur de 24 de karate”, dar ce înseamnă asta de fapt? Când vine vorba de puritate, aurul de 24 de karate este 100% pur. Karatele sunt numerele mici imprimate pe o bucată de aur care măsoară puritatea acesteia. Karatul poate determina, de asemenea, tipul de aur din produs.

De exemplu, unele piese de aur conțin alte metale precum cuprul și nichelul. Cu cât o piesă de aur are mai multe karate, cu atât este mai pură. Cele mai comune piese de aur conțin 9, 10, 14, 18, 22 și 24 de karate. Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că piesele de aur de 18 karate sunt mai valoroase deoarece conțin mai mult aur.

4.2. Diferite tipuri de aur

Când ne gândim la aur, ne imaginăm în mod obișnuit aspectul său strălucitor gălbui iconic. Cu toate acestea, aurul poate veni în mai multe culori. Ori de câte ori cumpărați bijuterii din aur, trebuie să înțelegeți diferitele culori aurii disponibile:

Aur galben – Aurul galben este cel mai comun tip de aur. Aurul galben are un aspect asemănător mierii și este recunoscut în mod obișnuit în lingouri, banuti, inele, brățări, coliere etc. Cu toate acestea, există o mulțime de bijuterii care capătă aspectul aurului galben, dar nu sunt aur.


Aur roz – Aurul roz a devenit extrem de popular si dorit odată cu lansarea iPhone-ului de culoare aur roz. Acest tip de aur are o eleganta si feminitate aparte și este intalnit atat in bijuterii simple din aur cat si cu diferite pietre pretioase.


Aurul alb – Un metal prețios care este mai valoros decât aurul este platina. Aurul alb a fost creat pentru a imita produsele din platină. Arată asemănător cu argintul, dar este mult mai strălucitor și mai durabil.

Aur verde – Fără îndoială, aurul verde este una dintre culorile mai rare. Are o nuanță aproape de smarald și este extrem de greu de găsit în magazinele tradiționale. După cum probabil ați ghicit, aurul verde este incredibil de scump și, de obicei, este fabricat numai în laboratoare.

Aur negru- preferat atat de barbati cat si de femei, aurul negru este tot mai cerut pentru verighetele eternity cu diamante negre si orice alte bijuterii-fantezie din acest metal pretios si misterios.

4.3. Găsirea vânzătorului potrivit


Odată ce aveți o idee despre ce fel de aur căutați, trebuie să găsiți un furnizor de renume si incredere in orasul dvs. Atunci cand alegeti sa cumparati de la comercianti mari precum Tiffany’s, Cartier și Graff este bine sa stiti ca furnizorii comerciali mari percep de obicei prime mult mai mari. Veti regasi adaosuri mari de brand, de imagine, impachetare si marketing.

Puteți căuta furnizori mai mici, bijuterii de familie, business-uri locale in care antreprenorii se asigura ca aveti calitatea aurului, a diamantelor si a bijuteriilor la fel de inalta sau chiar mai nișata si minutioasa decat la marile branduri. Asigurați-vă că vă uitați online prin recenziile clienților lor înainte de a cumpăra sau de a vinde aurul dumneavoastră. Orice magazin legitim va avea politici și taxe clare și va percepe o primă corectă.

O altă opțiune este să cumpărați online bijuterii din aur. Deși este ușor și convenabil, vine cu un risc. Asta nu înseamnă că nu puteti găsi produse din aur de înaltă calitate in online, mai ales ca traim in era digitala. Dacă alegeți să cumpărați aurul online, mergeți întotdeauna pe un site care are recenzii online, certificate care insotesc fiecare bijuterie si mai ales sa intrebati daca au magazin/atelier fizic. Politica de retur va protejeaza achizitia. Încercați să evitați piețele deschise precum Craigslist, OLX, eBay si orice alte platforme pe care vand persoane fizice, deoarece nu puteți verifica autenticitatea si nu aveti de-aface cu persoane juridice care isi respecta business-ul si clientii.

5. Bijuteriile din aur sunt potrivite pentru tine? Dar ce spui de ceasuri?

salonul Geneva de ceasuri Watches and Wonders
După cum puteți vedea din informațiile de mai sus, investiția în bijuterii din aur poate fi o decizie înțeleaptă. Cu toate acestea, cu siguranță nu este pentru toată lumea. Dacă vrei să câștigi mulți bani rapid, probabil că ar trebui să stai departe de aur. Aurul este de obicei folosit ca strategie de investiții stabilă pentru a te proteja împotriva volatilității pieței de valori. Poate fi, de asemenea, o rezervă bună de urgență pe care să te bazezi în perioadele incerte.

Dacă vă place sa va cumparati lucruri frumoase si sunteti in pozitia in care va permiteti sa cheltuiti sume mari lunar, bijuteriile masive din aur, bijuteriile cu diamante in carataje cat mai mari, ceasurile cu wishlist, gentile clasice de brand-uri consacrate - ar trebui sa fie pe lista dvs de investitii.

6. Investiția în ceasuri: este oare cel mai bun lucru pe care poți să îl faci?

În anii 1980, anumite mărci de ceasuri de lux s-au vândut la prețuri destul de mari. În ziua de azi, aceste branduri (probabil știti despre ce vorbesc) se vând cu sume astronomice, care te-ar putea ajută să îți cumperi o casă sau chiar un penthouse.

Dacă ai norocul să deții un ceas de lux de colecție, atunci poți obține un profit impresionant. Tocmai asta determină tot mai mulți oameni să investească în ceasuri de lux.

Dar achiziționarea de ceasuri este cu adevărat o investiție financiară atractivă, mai ales în timpuri de criza? Și cum să reușești in acest domeniu?

6.1. Valoarea ceasurilor a crescut

În general, observăm că prețul ceasurilor a crescut, ceea ce ne permite să luăm în considerare un câștig de capital interesant atunci când investim în ceasuri de lux si de colectie. Astfel, investițiile în ceasuri au devenit o acțiune destul de la modă, care încurajează în continuare creșterea prețurilor.

De ce a început să crească valoarea ceasurilor până când au devenit o investiție primordială? De la începutul anilor 2000, ceasornicarii elvețieni au crescut mult prețul de vânzare al noilor modele de ceasuri. Această creștere a fost mai rapidă decât inflația și a fost explicata de îmbunătățirea calității mecanismelor.

De asemenea, multe companii de ceasuri aleg redimensionarea ceasurilor (și-au mărit sau micsorat diametrul noilor ceasuri) pentru a satisface cererea mare de pe piețele noi precum Rusia, Asia și Orientul Mijlociu.

Ca și în cazul tuturor investițiilor atipice, așteptarea câștigului este destul de greu de prezis. Totuși, experții în ceasuri spun că creșterea prețurilor este semnificativă, dar nici exponențială, nici irațională. Se poate spune că există o curbă constantă.

De obicei, investițiile în ceasuri ne pot părea puțin irealizabile. Într-adevăr, este ușor să ne imaginăm că scoatem din buzunar sume substanțiale pentru ceasurile de lux. Însă, să știi că exista ceasuri de lux și mai ieftine, și mai scumpe. Totul depinde de bugetul fiecăruia, așa acum depinde de preferința pe care o ai asupra unui anumit brand.

6.2. Ce înseamnă o investiție bună în ceasuri?

Pentru a fi atractiv pe piață, un ceas trebuie să aibă mai multe atuuri: calități tehnice, frumusețe, raritate, prestigiul mărcii, dar și o bună stare de conservare, dovadă de autenticitate și, eventual, o poveste oarecum specială.

Faptul că un ceas este rar, in editie limitata sau cu lista de asteptare, sunt chiar criteriile care cresc cel mai mult valoarea acestuia, permițându-ți să îi adaugi o valoare interesantă. Acesta este motivul pentru care ceasurile in editii limitate trebuie vânate si sunt cumparate imediat de colectionari.

De exemplu, cele care nu mai sunt fabricate, dar care sunt încă disponibile în cantități mari, se numesc „precolectionabile”. Acestea sunt adesea accesibile pentru o suma decentă. În timp, valoarea lor va crește, deoarece numărul modelelor disponibile va scădea treptat, pe măsură ce modelele existente se deteriorează. Dacă sunt bine întreținute, își vor vedea valoarea crescând până vor deveni „colectionabile”.

Edițiile limitate sunt, de asemenea interesante datorită rarității lor. De fapt, pentru că un ceas să devină un ceas de colecție, se consideră că a fost produs acum cel puțin 20 de ani. Prețul va începe să urce mai repede, deoarece ceasul va fi în curând considerat rar.

Dacă investești într-un ceas, alegerea unui brand de prestigiu nu este suficientă, ci și întreținerea. Cea mai mică zgârietură poate duce la o scădere a prețului de până la 20%. Așadar, acordă atenție stării ceasului atunci când îl cumperi, dar și să îl păstrezi bine odată ce este al tău. Conservarea estetică nu este singurul factor care contează. Și mecanismul trebuie să funcționeze corect.

Pentru că un ceas să fie revândut la un preț atractiv, este foarte important că acesta să fie în starea inițială, fără modificări, cu cutia și documentele sale originale. Așa vei putea demonstra autenticitatea sa.

În cele din urmă, un ultim punct poate crește foarte mult valoarea unui ceas: istoria acestuia. Dacă a aparținut cuiva celebru, este jackpot. De îndată ce există o poveste de spus despre obiect, va fi investiția potrivită.

6.3. Cum să investești în ceasuri

Nu este recomandat să cumperi un ceas de colecție de la o persoană fizică. Riscurile legate de proveniență și autenticitate sunt prea mari. Așa că, dacă dorești siguranță și garanții, apelează la magazinele specializate, retailerii oficiali de branduri. Bijuteria Gia este retailer oficial si suntem specilizati an de an la salonul de la Geneva.

Cere-ne parerea atat in magazinul nostru din Iulius Town Timisoara cat si online.

Gânduri finale

Nu există nicio îndoială că oamenii au o legătură profundă cu accesoriile nobile. Atractia pentru aur, diamante si ceasuri nu dă semne de diminuare in curand. Bijuteriile de aur sunt extrem de interesante și pot fi o investiție bună pentru unii. Dacă sunteți în căutarea altor modalități de a investi în aur, nu ezitați să ne cereti mai multe detalii.



Search engine powered by ElasticSuite