Despre diamantele Fancy: Culori naturale si taieturi inedite

Despre diamantele Fancy: Culori naturale si taieturi inedite

Diamantele colorate au devenit foarte populare, am putea spune ca sunt un “must have“ al oricarei femei care iubeste si intelege o bijuterie pretioasa cu diamante.

Cand vine vorba de alegerea unei bijuterii cu diamant fancy colorat, lista este foarte lunga si diversificata, putem alege o varietate de culori ale diamantului sau inele de logodna exclusive.

Atunci cand alegeti un diamant colorat, este bine sa cunoasteti ce caracteristici intensifica (sporeste) culoarea naturala a diamantului, iar acestea sunt complet diferite decat in cazul diamantelor albe (sau transparente).

inel cu Diamant fancy yellow intens

Ce inseamna un diamant colorat? Cat costa un diamant fancy? Ce caracteristici trebuie stiute si urmarite cand alegi un diamant atat de unic si personal?

1. Culoarea diamantelor colorate

Este cea mai importanta caracteristica a diamantului colorat (fancy), spre deosebire de diamantul incolor, unde lipsa culorii il face atat de pretios. Sunt diamante colorate care au o singura culoare, dar cele mai multe diamante colorate au o combinatie de doua, trei sau chiar patru culori in acelasi diamant. Culoarea diamantelor incepe de la ultima treapta a tabelului de culori a diamantelor incolore, diamantul galben si diamantul brown sunt cele mai des intalnite si cele mai accesibile ca pret. Cele mai scumpe si rare diamante colorate sunt in functie de intensitatea si unicitatea culorii. Doar unul din 10.000 de diamante poseda culoare naturala colorata. Scala de culori a diamantelor fantezie (fansy) a fost dezvoltata de GIA la mijlocul anilor ’70.

scala de culori ale diamantului galben

scala de culori diamante maro

Caratajul

Dupa gradul de culoare, greutatea in carate are cel mai mare impact asupra pretului pentru diamantele colorate.

Claritatea

Datorita naturii diamantelor colorate, claritatea este mai putin importanta comparativ cu cazul diamantelor incolore. Acest lucru este datorat culorii intense care mascheaza incluziunile din interior, astfel incat ele nu se mai vad.

Taietura

Diamantele colorate sunt taiate in primul rand pentru a pune in valoare culoarea lor. Acest lucru este total diferit fata de taietura diamantelor incolore, care sunt taiate pentru a maximiza stralucirea. Din punct de vedere al formei, diamantul colorat este taiat in mare parte in forme non-traditionale pentru a le spori culoarea lor naturala si a nu se pierde foate mult din carataj.

Diamantele colorate au devenit foarte populare, am putea spune ca sunt un “must have“.

De exemplu, diamantele galbene sunt adesea setate in aur galben sau inconjurate de diamante in culoare D pentru a spori intensitatea culorii, diamantele roz si diamantele negre arata foarte bine atunci cand sunt setate in bijuterii din aur roz, iar diamantele albastre arata spectaculos setate in bijuterii si inele de logodna din aur alb.

Diamante colorate

diamant fancy galben

diamant fancy blue

diamant fancy orange

diamant fancy verde

Diamantul roz, foarte rar:

fancy pink diamond

Diamantul negru - accesibil, opac si iubit de barbati si femei:
diamant negru
Culoarea diamantelor nu se estompeaza niciodata. Diamantul poate fi depozitat o perioada lunga de timp. Dupa curatare, diamantul va straluci la fel de mult ca in ziua cand a fost taiat pentru prima data.

Pentru mai multe detalii legate de aceste minunatii ale naturii, va asteptam in magazinele noastre, unde consultantii nostri va vor arata cele mai frumoase bijuterii fancy cu diamante, insotite de certificate GIA eliberate de Institul Genealogic American de acuratete al diamantelor.

certificat GIA diamante



Search engine powered by ElasticSuite