Cum alegem inelul de logodna?

Cum alegem inelul de logodna?

Pare simplu, nu?

Chiar daca ti se pare floare la ureche sa cumperi un inel, vei realiza ca aceasta experienta nu este simpla deloc. Nu te poti baza doar pe experienta consilierelor din magazinele specializate, pentru ca te vei lovi si din partea lor de urmatoarele intrebari importante:

  • Ce culoare de aur prefera?
  • Ce marime poarta?
  • Prefera un singur diamant sau un decor intreg cu diamante si pietre naturale?

Nu uita ca momentul cererii in casatorie este mult prea important pentru ca tu sa nu iti pui amprenta in toate detaliile.

Puține persoane înțeleg amalgamul de emoții prin care trece un bărbat când se decide să cumpere un inel de logodnă pentru iubita sa și să facă marele pas prin care să o ceară de soție. Din fericire, de-a lungul timpului, echipa noastră a experimentat tot felul de situații și, fiind noi înșine bărbați, am înțeles care sunt sfaturile de folos pentru fiecare viitor mire aflat în această situație.

Ideal este sa stii ce isi doreste viitoarea ta logodnica si, astfel, sa te ghidezi dupa gusturile ei pentru a alege un inel care sa ii placa. Daca stii exact ce prefera, atunci e mult mai simplu, dar, daca nu ai nici cea mai vaga idee, incepe sa cercetezi cutia de bijuterii, pune intrebari cu substrat, eventual cere o parere celei mai bune prietene.

Ascultați-vă atent iubita atunci când vorbește despre bijuterii: odată ce ați luat decizia de a o cere de soție, fiecare privire aruncată pe furiș de către ea unei bijuterii ar trebui să vă atragă atenția. Colecția personală de bijuterii și discuțiile întâmplătoare ar trebui să arunce și ele puțină lumină asupra gusturilor ei. Fie că preferă stilul vintage sau unul mai modernist, un model simplu sau complex, dimensiunile mari sau mici, inelul de logodnă ar trebui să fie pe placul ei și nu al dumneavoastră.

Priviți oferirea unui inel de logodnă ca pe un examen: dacă ați considerat vreodată achiziționarea unei mașini ca fiind stresantă, vă liniștim. Cumpărarea unui inel de logodnă produce de zece ori mai multă tensiune. Însă, dacă veți învăța dinainte criteriile de alegere, precum tăietura, caratele, claritatea sau culorile, va fi mult mai ușor. Să folosim următoarea metaforă: fără cunoașterea acestor detalii, cumpărarea unui inel de logodnă cu diamant este ca și cum ați alege o mașină doar pe baza prețului mare. Dacă aveți prea puține informații, riscați ca automobilul să se strice după o lună de folosință. Așadar, oferiți-vă suficient timp pentru a studia, exact ca înaintea unui examen.

Scurt ghid:

Inelele cu diamante trebuie însoțite de un certificat de autenticitate, în care se prezintă proprietățile acestora, și de obicei sunt ambalate într-o cutie elegantă, care să complimenteze caracterul special al inelului. Dincolo de aceste aspecte, cele mai importante patru proprietăți ale unui inel cu diamant sunt cei 4 C: carate, claritate, culoare și tăietură (cut).

Carate

Caratele măsoară greutatea, nu dimensiunea diamantului. Dincolo de buget, care se califică drept reper principal în alegerea categoriei, contează și măsura degetului logodnicei și dimensiunea monturii.

Poți alege între 0,25, 0,50, 1,00, 1,50, 2,00 sau 4,00 carate.

Claritate

În timpul procesului de tăiere și șlefuire a unui diamant, apar în mod firesc imperfecțiuni, numite pete sau incluziuni de către gemologi, iar ele marchează claritatea diamantului. Cele mai apreciate pietre conțin cele mai puține imperfecțiuni.

Iată o clasificare:

Culoare

Culoarea înscrisă pe certificatul de autenticitate al unui diamant nu se referă efectiv la culoarea pietrei, ci la gradul de puritate al nuanței menționate.

Tăietura

Strălucirea diamantului este redată prin tăietură, cea care determină gradul de reflexie a luminii. Chiar dacă un diamant are un grad de claritate și culoare perfect, dacă tăietura nu este realizată bine, diamantul va fi lipsit de strălucire.

Dacă te-ai familiarizat cu metalele și pietrele prețioase asociate, hai sa facem un efort sa aflam si marimea.

Împrumută un inel al viitoarei logodnice pentru ca bijutierul să identifice mărimea inelului de logodnă, însă asigură-te că ea obișnuiește să-l poarte pe inelar. Dacă inelul de logodnă va fi încrustat pe lateral cu pietre prețioase, nu va mai putea fi modificat.

Poți afla și tu mărimea unui inel, măsurând diametrul spațiului din interiorul inelului (fără a lua în calcul marginile). Iată tabelul informativ:

MĂSURĂ DIAMETRUInterior (mm)
461,6
4715,0
4815,3
4915,6
5015,9
5116,2
5216,6
5316,9
5417,2
5517,5
5617,8
5718,2
5818,5
5918,8
6019,1
6119,4
6219,7
6320,1
6420,4
6520,7

Modelele inelelor de logodnă diferă de la bijutier la bijutier, pentru a marca unicitatea și conceptul artistic, însă există anumite modele care-și păstrează caracteristicile indiferent de sursă și pot fi găsite ușor:

1. Centura de diamante

Presupune acoperirea întregii suprafețe vizibile a inelului cu o centură de diamante egale, încununată opțional cu unul mai mare, în centru.

2. Solitaire

Deși coincide cu numele celebrului joc, denumirea se referă doar la faptul că inelul are o singură piatră, poziționată în centrul acestuia.

3. Trei diamante

Fără a necesita alte explicații, cele trei diamante semnifică trecutul, prezentul și viitorul.

4. În stil regal

Modelele ornamentale sunt preferatele celebrităților, printre care și Regina Elisabeta a Marii Britanii, posesoarea unor inele impresionante.

5. Reflexii colorate

Acest model are ca punct de atracție o piatră prețioasă colorată, precum smaraldul, safirul sau rubinul. Este o alegere excelentă dacă viitoarea mireasă are o culoare preferată.

Inelul de logodnă de pe degetul ei va reflecta în toată această perioadă importanța, durabilitatea și rezistența relației voastre. Dacă te întrebi, însă, ce se va întâmpla cu inelul de logodnă atunci când vă veți pune reciproc verighetele, află că acesta va fi păstrat de mireasă la fel ca și verigheta, pe degetul inelar al mâinii stângi.

De obicei, se pune întâi verigheta la baza degetului, pentru a fi mai aproape de inimă, conform anticei legende egiptene care spune că prin degetul respectiv trece o venă care duce direct la inimă, și abia apoi inelul de logodnă.

Speram ca acest ghid ti-a venit in ajutor si te asteptam cu mai multe intrebari.



Search engine powered by ElasticSuite