Cum alegi ceasul de dama ideal? Modele de top in 2021

Cum alegi ceasul de dama ideal? Modele de top in 2021

Ceasul nu mai este doar o piesa functionala, ci si o adevarata podoaba. In plus, produsele moderne includ o atat de mare varietate de functii, incat alegerea celui mai bun ceas este o provocare careia este dificil sa ii faci fata.

Atunci când ești pusă față în față cu atât de multe opțiuni, e destul de greu să îți dai seama exact ce model de ceas îți dorești cu adevărat. De aceea, îți vom arăta în continuare principalele criterii care ar trebui să-ți ghideze alegerea.

1. STILUL si DESIGN-UL

Din fericire, când vine vorba de ceasuri de damă, nu există stil căruia să nu-i poți asorta un ceas. Ai de ales între:

  • Ceasuri CASUAL; – aici vei găsi cele mai multe produse, majoritatea fiind ușor de asortat oricărei ținute.
  • Ceasuri SPORT – de obicei sunt mai ușoare și concepute pentru a rezista în timpul exercițiului fizic.
  • Ceasuri CLASICE – ar trebui spus încă de pe acum că, până nu de mult, majoritatea ceasurilor urmau același tipar: curelușă subțire și cadran mic; deși moda a evoluat semnificativ, unele modele clasice păstrează același tipar.
  • Ceasuri FASHION – realizate pentru a ieși în evidență.

Evident, poți găsi modele gândite ca un amestec de mai multe stiluri, bune de purtat în orice situație, chiar daca este mai scump. Investeste intr-o piesa a timpului poti vedea aici.

2. FUNCTIONALITATEA SI PRECIZIA

În privința modului de funcționare, ceasurile se împart în două mari categorii: ceasuri mecanice și ceasuri cu quartz. La rândul lor, ceasurile mecanice pot fi simple (trebuie întoarse la intervale regulate cu ajutorul rotiței) și automatice (mecanismul funcționează în permanență, datorită mișcării mâinii pe care este purtat ceasul). De asemenea, ceasul cu quartz poate funcționa cu ajutorul unei mici baterii sau printr-un sistem kinetic, care permite funcționarea permanentă datorită mișcării mâinii.

Datorită volumului și greutății reduse a ceasurilor cu quartz, ele pot de obicei să vină cu anumite funcții, precum:

  • afișarea datei
  • afișarea orei de pe mai multe fusuri orare
  • cronometru
  • barometru
  • busolă
  • funcție de iluminat

Deși femeile pun mult accent pe design, PRECIZIA este si ramane importantă pentru ceasuri. Ar fi puțin ridicol ca, atunci când ești întrebată „cât e ceasul?”, să fii nevoită să te uiți tot la telefonul mobil, pentru că ceasul tău este imprecis.

Cele mai cunoscute modele de ceasuri de damă

Următoarea listă nu este nicidecum exhaustivă, ci este menită să-ți ofere o idee asupra celor mai populare branduri și modele ale momentului.

1. Longines Prima Luna

Prima Luna

Longines Prima Luna este un tribut adus elegantei. Grațios si magic, acest model va seduce femeile care apreciază eleganța contemporană și sofisticată.

2. Raymond Weil Tango;

Raymond Weil Tango

Cu designul său rafinat și modern, această colecție contemporană se adresează femeilor rafinate care investesc intr-o piesa a timpului. Ceasul de mână clasic pentru femei, Tango, vine cu o brățară și o carcasă din oțel inoxidabil. Rezistent la apă până la 100 de metri, cu o suprafață rezistentă la zgârieturi, oferă durabilitate si datorita brățarii este un ceas confortabil și elegant. Un diametru de 30 de milimetri insertii placat cu aur, toate caracteristicile sunt înfășurate într-un pachet de lux , care se păstrează in timp cu afișajul analogic ușor de citit. Simplu, curat si elegant, modelul este si va ramane un clasic modern.

3. Tissot Lovely Square

Tissot Lovely

Forma patrata, diamantele de pe cadran, bratara milaneza si culoarea roz-aurie fac din aceasta piesa a timpului cea mai buna alegere pentru femeia fashion care isi poarta ceasul ca pe o bijuterie si totusi nu ii uita functia de baza.

4. Raymond Weil Jasmine

Raymond Weil Jasmine

Forța unei femei adevarate imbinata cu feminitatea duce la un rezultat senzational: ceasul Jasmine. Acest ceas din oțel este dorit și nevinovat si va fi o bijuterie atemporala pe care nu o veti da jos de pe incheietura mainii.

5. TAG HEUER Aquaracer Lady

Tag Heuer Aquaracer Lady

Dacă erai curioasă să afli cum arată luxul suprem în materie de ceasuri, ei bine, tocmai ai aflat. A spune că modelul elvețian TAG Heuer are un preț inaccesibil ar fi o subestimare. La fel ca la modelul Tissot, geamul cadranului este realizat din safir, însă TAG Heuer Aquaracer este un ceas cât se poate de funcțional, arătând nu doar ora exactă, oferindu-ti multifunctii subacvatice si precizie elvetiana. Chiar dacă este un ceas complex, el este totuși un model ce poate fi sinonim cu eleganța tipic elvețiană.

O ultima sugestie!

Cauţi un ceas care să arate incredibil de bine şi în acelaşi timp să fie rezistent? Bering are ceva pentru tine. Bering este un brand nou pe piaţa internaţională a orologeriei, dar s-a impus încă din primul moment în topul marilor producători de ceasuri, graţie designului deosebit de simplu, a preciziei cu care funcţionează mecanismele de măsurare a timpului şi a materialelor de înaltă calitate din care sunt confecţionate ceasurile. Ceasurile Bering sunt un mix perfect de stil, forţă, rafinament şi durabilitate, toate inspirate din frumuseţea arctică.

Vezi mai multe modele Bering aici



Search engine powered by ElasticSuite