Cel mai bun smartwatch: Sfaturi de achizitie si top modele recomandate

Cel mai bun smartwatch: Sfaturi de achizitie si top modele recomandate

In zilele noastre, ceasurile inteligente nu mai sunt deloc o noutate. Cel putin o persoana din jurul nostru detine un astfel de dispozitiv inteligent pe care il poarta la incheietura zi de zi, care are rolul de a-i usura viata.

Fara doar si poate, ceasurile smartwatch incep sa devina din ce in ce mai preferate si mai cautate pe piata. Fiind compatibil cu telefonul tau, iti permite sa controlezi diverse aplicatii foarte usor – doar printr-o simpla atingere a ceasului.

Cel mai bun smartwatch: Sfaturi de achizitie si top modele recomandate

Cum alegi cel mai bun smartwatch?

Scopul nostru cu acest articol este să te ajutam să îți simplifici alegerile. Înainte de a citi mai multe, întrebă-te de ce îți dorești ceasul inteligent. Să numeri ture la piscină? Exerciții la sală? Pentru bucuria de a avea cel mai recent gadget? Știind de ce dorești smartwatch-ul te va ajuta să cauți funcțiile potrivite. Apoi, pe măsură ce citești acest articol, poți clasifica fiecare model de GARMIN în funcție de cât de bine corespunde nevoilor tale. Selecția finală se poate face după cost, design, caracteristici suplimentare etc.

Cele mai bune smartwatch-uri sunt acele ceasuri ce combină un design modern și materiale de calitate cu un software performant și funcții utile, toate cu scopul de a vă ușura și îmbunătăți viața de zi cu zi. Printre cele mai comune funcționalități ale unui smartwatch bun întâlnim monitorizarea pașilor, a ritmului cardiac și a exercițiilor fizice. Multe dintre opțiunile disponibile pe piață sunt impermeabile, în timp ce altele funcționează și pe post de playere muzicale, cu suport pentru servicii populare, cum ar fi Spotify, Apple Music și Tidal.

Dacă sunteți în căutarea unui smartwatch atunci Garmin, Suunto, Apple și Fitbit sunt printre brandurile de top pe care trebuie sa le luați în considerare.

Noi am ales sa fim distribuitori autorizati de Garmin pentru ca sunt ideale pentru performanta. Cand iti alegi smartwatch-ul, te sfatuim sa ai in vedere:

Compatibilitatea

Smartwatch-ul este un dispozitiv pe care il vei folosi alaturi de smartphone, asa ca in primul rand trebuie avuta in vederea compatibilitatea dintre acestea.

Lupta iOS versus Android a devenit simpla pentru Garmin, pentru ca a creat un sistem prin care sa corespunda perfect celor doua versiuni si sa te poti bucura pe deplin de toate functiile sale.

Ecranul

Ecranele LCD sau OLED se regasesc in compozitia celor mai recente smartwatch-uri. Ecranul OLED iti permite sa vezi imagini, aplicatii si alte tipuri de continut in culori mai bogate, vibrante, accentuate si totodata ofera mai multa luminozitate. In schimb, ecranele LCD vor afisa imaginile in diverse culori, cu un consum moderat al bateriei.

Majoritatea ceasurilor isi opresc individual complet ecranul atunci cand nu sunt utilizate, deoarece ecranele color consuma multa energie. Exista ceasuri care afiseaza data, ora sau vremea fara a fi utilizate, insa acestea au in mod implicit o durata a bateriei ceva mai scazuta.

Partea mai putin buna este ca, cu cat utilizam o luminozitate mai mare, cu atat durata bateriei scade mai mult. Dar nu trebuie sa ne facem griji pentru acest aspect, fiindca producatorii au observat acest lucru si imbunatatesc constant experienta pentru a rezolva cat mai repede aceasta problema, mai ales pentru modelele noi aparute pe piata.

Revenind la display-uri, trebuie sa stii si ca cel LCD este putin mai gros decat cel OLED.

Autonomie

Cu totii ne dorim gadget-uri pe care sa le folosim fara stresul incarcatorului. Din pacate acest lucru nu este tocmai posibil. Insa, atunci cand vine vorba de alegerea unui smartwatch bun, ne putem alege un model care sa dispuna de o autonomie puternica . Exista modele cu autonomie de 48 de ore, de 94 de ore sau chiar si modele mai avansate. Aceste perioade sunt relative, fiindca trebuie sa tinem cont si de aplicatiile pe care le folosim si de perioada in care ceasul este activ.

Smartwatch-urile functioneaza pe baza unei baterii, majoritatea avand o baterie similara cu cea a telefonului mobil. Asadar, ceasul inteligent poate fi incarcat utilizand dispozitive speciale magnetice sau cablu USB (in functie de model) si nu implica schimbarea periodica a bateriei.

Design – rotund sau patrat? Impunator sau discret? Elegant sau sport?

Alege un design usor de purtat. Bineinteles, design-ul este subiectiv.

Din moment ce va deveni un accesoriu de care vei depinde zilnic, trebuie sa alegi un design care ti se potriveste 100%. Cele mai bune smartwatch-uri sunt cele care iti permit sa le personalizezi – unele branduri (Garmin) pun la dispozitie mai multe optiuni, cum ar fi schimbarea curelei.

Din ce in ce mai multe branduri ne ofera varianta de a personaliza tot mai mult ceasul inainte de a-l achizitiona, ceea ce este un lucru foarte bun. Poti alege materialul, culoarea curelei sau culoarea ceasului in functie de preferinte. De asemenea, poti alege chiar si finish-ul acestuia – mat sau lucios.

Trebuie sa mentionam un alt element care tine tot de design-ul smartwatch-ului, si anume confortul oferit de acesta. Usurinta si viteza cu care vei folosi ceasul conteaza mai mult decat crezi, asa ca ai grija la dimensiunile si caracteristicile acestuia.

Un alt avantaj Garmin ce tine tot de design – poti avea un ceas conectat la incheietura mainii fara ca el sa aiba aspectul unui smartwatch. Sau poti opta pentru un look high-tech cu design futurist. Ca linie generala, acestea au tendinta sa fie ceva mai proeminente si putin mai impunatoare fata de ceasurile clasice.

Pe de alta parte, daca iti plac ceasurile care au cadran rotund, afla ca Garmin scoate pe piata modele cu cadran clasic. Modelele si mai noi sunt din ce in ce mai subtiri si mai elegante, deci nici vorba sa nu gasesti un model pe placul tau.

Recomandari de top de la Bijuteria Gia

  • GARMIN VENU SQ 11 - Cu un afişaj color luminos, ceasul inteligent cu GPS Venu® Sq combină stilul zilnic cu monitorizarea stării de sănătate şi cu funcţiile de fitness care vă inspiră să rămâneţi în mişcare. Cu un design subţire potrivit pentru orice ţinută şi orice moment al zilei, acest ceas dispune de un afişaj color luminos şi un mod mereu pornit opţional, pentru a putea vedea totul printr-o privire rapidă. De la sticla durabilă Corning® Gorilla® Glass 3 la rama uşoară din aluminiu şi cureaua confortabilă din silicon, acest ceas inteligent a fost conceput pentru a ţine pasul cu stilul dvs. de viaţă. Acest ceas este rezistent la apă la 5 ATM, făcându-l perfect pentru înot, duş sau o zi la spa. Rămâneţi în mişcare mai mult timp cu o durată de viaţă a bateriei de până la 6 zile în modul ceas inteligent şi de până la 14 ore în modul GPS. Primiţi e-mail-uri, mesaje text şi alerte direct pe ceasul dvs. atunci când este asociat cu smartphone-ul dvs. compatibil. Puteţi inclusiv răspunde la mesajele text, dacă aveţi un telefon Android™. Când sunteţi în mişcare, Venu Sq monitorizează paşii, minutele de activitate, caloriile arse şi multe altele3. Creaţi-vă propriile antrenamente în Garmin Connect şi descărcaţi-le pe ceas. Monitorizaţi toate modurile în care faceţi mişcare cu peste 20 de aplicaţii pentru sport preîncărcate pentru GPS şi interior — inclusiv mers pe jos, alergare, ciclism, înot în bazin şi multe altele. Lăsaţi ceasul să planifice pentru dvs. Cu antrenamente preîncărcate de cardio, forţă, yoga şi Pilates, tot ce trebuie să faceţi este să vă antrenaţi. Utilizaţi aplicaţia Garmin Connect5 pentru a descărca gratuit mai multe antrenamente. Aflaţi dacă aveţi o zi calmă, echilibrată sau stresantă. Mementourile de relaxare vă vor solicita chiar să efectuaţi o scurtă activitate de respiraţie atunci când vă simţiţi stresaţi. Ceasul măsoară în permanenţă pulsul dvs.4 şi vă va alerta dacă acesta se menţine la valori prea ridicate sau prea scăzute în timp ce vă odihniţi. De asemenea, vă ajută să estimaţi intensitatea efortului depus în timpul activităţilor, chiar şi sub apă. Citeste mai multe pe garmin.ro

  • FENIX 5S PLUS - Pentru sportivi și aventurieri în aer liber, ceasurile Fenix 5 Plus sunt modalitatea de înaltă performanță de a va aventura in viitor cu toate hărțile și muzica pe care le-ati adunat de-a lungul timpului. Aceste ceasuri robuste și premium au cartografiere colorată rotativă, ritm cardiac bazat pe încheietura mâinii, depozitare pentru până la 500 de melodii și soluția noastră de plată contactless Garmin Pay. Indiferent dacă vă aflați în oraș sau pe potecă, toate ceasurile Fenix 5 Plus oferă caracteristici de cartografiere și navigare încorporate pentru a vă ajuta să vă orientați și să vă reorientați. Cartografia TOPO full-color vine pre-încărcată cu date de hartă optimizate pentru navigare rapidă și urmărirea locației. Pentru alergători și bicicliști, dispozitivul oferă, de asemenea, o rută de popularitate Trendline, care utilizează miliarde de date Garmin Connect pentru a vă ajuta să găsiți și să urmați cele mai bune trasee. Fenix 5S Plus are senzorii încorporaţi si includ busola cu trei axe, giroscop şi altimetru barometric, precum şi capacitatea pentru mai mulţi sateliţi (GPS, GLONASS şi Galileo) de a localiza medii mai dificile decât prin utilizarea exclusivă a GPS-ului. Concepute pentru pasionaţii de aventuri pline de acţiune şi realizate din cele mai bune materiale de calitate premium, ceasurile din seria fēnix 5 Plus sunt disponibile într-o varietate de opţiuni de finisaj, inclusiv cadrul din oţel inoxidabil acoperit cu PVD şi versiunile de cadre din titan DLC. Un afişaj integral color, de înaltă rezoluţie, transreflectiv Garmin Chroma Display™ cu iluminare de fundal cu LED-uri asigură lizibilitatea în toate condiţiile ambiante, chiar şi în lumina intensă a soarelui. Pentru rezistenţă suplimentară la zgârieturi, o lentilă din safir bombată cu rezistenţă mare este disponibilă pe toate modelele din seria fēnix 5 Plus. Toate ceasurile din seria fēnix 5 Plus sunt pline de funcţii de antrenament sofisticate pentru a vă ajuta să vă monitorizaţi forma şi performanţele. Selectaţi statisticile fiziologice, dinamica alergării şi mai multe pentru a vă monitoriza statisticile despre antrenament, pentru a vă măsura progresul şi pentru a vă pune la punct forma fizică. Nivelul antrenamentului evaluează automat istoricul dvs recent de exerciţii şi indicatorii de performanţă pentru a vă informa dacă vă suprasolicitaţi, dacă vă menţineţi nivelul sau dacă antrenamentul atinge valoarea de vârf. O statistică a efectului antrenamentului anaerobic vă ajută să vedeţi dacă antrenamentul dvs vă îmbunătăţeşte capacitatea de a vă depăşi limitele. De asemenea, puteţi vizualiza şi nivelul general global de solicitare al antrenamentului. Profilurile speciale de activitate preîncărcate sunt furnizate pentru înot, alergare, ciclism, drumeţii, schi, canotaj, vâslire cu padela şi multe altele. Pentru un plus de motivaţie, descărcaţi exerciţii şi planuri de antrenament avansate din Garmin Connect. Functia ClimbPro - această funcţie specială pentru urcare vă oferă informaţii în timp real despre căţărările curente şi viitoare ale activităţii dvs preîncărcate în timpul activităţilor îndelungate de alergare montană, curse de ciclism pe munte sau curse pe şosea.

  • GARMIN MARQ™ EXPEDITION - MARQ Expedition este ceasul de lux cu instrumente moderne care vă stimulează să ajungeţi cat mai sus. Astfel că puteţi ajunge în vârful lumii, cu acest instrument extraordinar, conceput pentru a explora. Scala de altimetru indică avansarea şi pierderea de altitudine, în timp ce un barometru cu linie de tendinţe avertizează cu privire la schimbarea condiţiilor meteorologice. Înnobilarea stilului dvs. şi asigurarea, în acelaşi timp, a unei prinderi excepţionale - cu brăţara din piele de vacă italiană vacchetta. Bateria internă, cu litiu, reîncărcabilă, oferă o autonomie de până la 12 zile în modul ceas inteligent, 28 ore în modul GPS, 48 ore în modul UltraTrac™ şi 9 ore în modul GPS cu muzică.

garmin fenix 5plus



Search engine powered by ElasticSuite